KANDIDAT

Darjan Petrič za župana Kranja!?

Objavljeno 06. junij 2010 20.38 | Posodobljeno 06. junij 2010 20.38 | Piše: Mirko Kunšič
Nekdanji plavalec pred novim izzivom
Darjan Petrič se bo vrgel v nove vode.
KRANJ - Trikratni udeleženec olimpijskih iger, trikratni dobitnik brona na dveh evropskih in enem svetovnem prvenstvu v plavanju, še ne 46-letni Kranjčan, Darjan Petrič, tudi 21-kratni prvak SFRJ, se odloča za nov izziv.

Jeseni bo na lokalnih volitvah s plakatov nagovarjal Kranjčane. Je sosed Mestne občine Kranj, stanuje v bloku, ki mu domačini že od nekdaj pravijo pokojninski, zato, če mu bodo zaupali, ne bo potreboval službenega vozila.

Veliko je na kolesu, zato že dolgo ve, da je Kranj kolesarjem neprijazno mesto. Vsi njegovi, žena in oba polnoletna otroka, ga pri novem izzivu podpirajo in pričakujejo, da se jim bo jeseni prijazno smehljal s plakatov.

Mesto predsednika Plavalne zveze Slovenije je sprejel, ker je bilo težko. Po istem principu se bo lotil novega izziva. Genialna se mu zdi misel ameriškega predsednika Kennedyja, ki je pred projektom Apollo izjavil, da se Američani tega lotevajo, ker je to težko.

»Moj življenjski moto je povezan z željo, da če ne ciljaš visoko, ne boš nikoli visoko zadel.« A besede niso dovolj.

Darjan Petrič se odloča za novo pot. Leta 1982 je zmogel priplavati kot tretji na 1500 metrov na svetovnem prvenstvu v Guayaquilu v Ekvadorju. Bo premagal nekajmetrsko razdaljo od svojega bloka do bližnje Mestne hiše?
Deli s prijatelji