VISOKE TARIFE

Črt za eno noč
 računa 300 evrov

Objavljeno 15. julij 2015 09.40 | Posodobljeno 15. julij 2015 10.02 | Piše: Anita Krizmanić
Raziskali smo, kakšno tarifo imajo udeleženci šova Bar, ki se je končal pred slabim mesecem. Bolje kot zmagovalec Črt Banko služi najmlajša barovka, 20-letna Ivona Pavlović
Zmagovalec Črt je član primorskega klana.

Tekmovalci resničnostnega šova Bar, ki se je zaključil sredi junija, so dobre tri mesece tekmovali, kateri bo zaslužil več in kateri se bo najbolje izkazal pred gosti, gledalci, obiskovalci in menedžerjem Denisom Vikičem. Tisti, ki mu je to uspelo, si je konec tedna prislužil naziv barovca tedna. Šova je konec, nekateri si bolj kot kdaj prej želijo medijske pozornosti, drugi pa delajo in se trudijo preživeti. Raziskali smo, koliko barovci služijo po šovu, kakšne so njihove tarife in ali se da z zneski, ki jim jih gostinci plačujejo za različne dogodke, preživeti.

Ivona služi tisočake

Poklicali smo zmagovalca šova Črta Banka, ki je brez zadržkov priznal, kakšna je njegova cena. »Gostoval sem na Obali in na Štajerskem. Ne gre za neke blazne zneske, se pa da s tem preživeti. Na večer oziroma za štiri ure računam 300 evrov plus potne stroške in seveda prenočišče, če je to potrebno,« nam je povedal. Škofjeločan Emi Nikočević v nasprotju s Primorcem Črtom ni želel govoriti o zaslužku. »O financah ne bom javno razpravljal. Moja tarifa je dobra. Služim dobro. Zasluženo,« je bil kratek.

Nekoliko zgovornejša je bila 20-letna Ivona Pavlović, ki je po naših informacijah med barovci največja zaslužkarica. Gostinci naj bi ji za udeležbo na dogodkih ponujali precej visoke zneske, kar nam je potrdila. »Nihče mi ni nikoli postavljal cene. Sami so me vprašali, koliko denarja hočem. Kolikor sem rekla, toliko so mi dali. Nikoli se nisem pogajala. Za nočne dogodke dobim 500 evrov. To pomeni, da pridem tja in mi ni treba delati, saj sem rekla, da se v gostinstvu ne vidim. Na dogodek grem kot gostja. Za dnevne dogodke dobim 350 evrov. Tam sem nekaj ur,« pravi Ivona in dodaja, da se včasih pojavi na dveh dnevnih ali dveh nočnih dogodkih v enem dnevu.

»V enem vikendu sem imela tudi po štiri dogodke. Tudi čez teden se udeležujem dogodkov. Gre bolj za dnevne dogodke, za katere imam podpisane pogodbe,« razkriva Ljubljančanka, ki se ji je udeležba v šovu dobro obrestovala. Med gledalci je imela namreč precej veliko podporo, čeprav jo je v finalu premagal 13 let starejši Primorec Črt. Ivona nam je še zaupala, da pogodbe, ki jih je podpisala pred kratkim, ostajajo skrivnost, a da je zaslužek precej dober. Na mesec namreč služi nekaj tisočakov. »Denarja pa ne zapravljam brezglavo. Varčujem, zato nimam nekega občutka, da imam denar,« je še povedala v smehu.

Tanja ima raje resne

V nasprotju z Ivono, ki nima redne službe in jo je mogoče srečati na različnih koncih Slovenije, ima Vrhničanka Tanja Balabanić kar dve resni službi. Pred tedni se je namreč preselila na Obalo in se našla v gostinstvu. »Ves čas delam, zato nimam časa, da bi se udeleževala teh dogodkov. Če sem čisto iskrena, sem bolj ziheraš in ne vidim smisla v tem, da bi šla nekam enkrat na teden in zaslužila 150 ali 200 evrov. Če bi imela čas, bi šla,« nam je povedala Tanja in priznala, da je na dogodku že bila. Plačali so ji 200 evrov, delala pa je dobre tri ure.

Dvesto evrov na dogodek v denarnico pospravi tudi Primorka Sanja Kerić. Vprašali smo jo, ali to pomeni, da mora za ta denar delati vso noč. »V bistvu prideš delat, a ti ne uspe, ker te ljudje ustavljajo, se želijo fotografirati in podobno. Ko smo se nazadnje Črt, Joel in jaz udeležili enega dogodka, je bil zaslužek res dober, a kaj ko smo delali samo na začetku, potem pa so nas obkrožili oboževalci,« je v smehu povedala Sanja.

Na dogodkih je uspešna tudi Prekmurka Suzana Zeković, ki jo lahko še vedno vidimo oblečeno v oranžno majico, v kateri je za točilnim pultom stregla stranke v ljubljanskem Nebotičniku. »Nimam tarife, vse je odvisno od dogodka. Cene se gibljejo okoli 300 evrov,« pravi Suzana in dodaja, da mora biti spretna na različnih področjih. »Saj veste, da smo barovci delali vse.«

 

 

Deli s prijatelji