INTERVJU

Plestenjak in Tara ostajata v lepih odnosih

Objavljeno 20. november 2015 07.00 | Posodobljeno 20. november 2015 07.00 | Piše: T. R., Vikend

Manekenka Tara Zupančič, ki jo je širša javnost spoznala v oddaji Popolna poroka, bo nova voditeljica rubrike Pop In, kjer bo zamenjala Oto Roš, ki odhaja na porodniški dopust. Taro smo povprašali o novem izzivu in seveda tudi o koncu odmevne zveze z Janom Plestenjakom.

Vse več je dogodkov, na katere povabijo nekaj znanih obrazov le zato, da bi promovirali neko storitev. Odprtje kozmetičnega salona na primer nima kaj veliko skupnega s popkulturo, čeprav sta tam dva izpadla tekmovalca iz resničnostnih šovov. Kje boste vi kot voditeljica potegnili mejo pri promociji?
Pri vsakem dogodku so pomembni vsebina in ljudje, ki za dogodkom stojijo. Je že res, da slavna in vplivna imena pritegnejo več medijske pozornosti in zanimanja javnosti, a menim, da je vseeno ključna vsebina dogodka. Ter namen in sporočilo, ki ga javnosti podaja. Bi pa pri meni oseba iz resničnostnega šova, ki bi pokazala, kaj zna, prav gotovo vzbudila več zanimanja in spoštovanja, kot pa nekdo, ki je tam samo ... bil.

Kateri so trije najpomembnejši dogodki za popkulturnega novinarja v letu na domačem terenu?
Včasih jih je bilo pet, ki smo jih vsi čakali vse leto, danes pa je odmevnih dogodkov pri nas toliko, da je že kar težko izpostaviti glavne tri. Kar seveda ni slaba novica. Zagotovo med najpomembnejše spadajo Viktorji, Ema in tedni mode.

In na tujem terenu?
V tujini bi izpostavila Oskarje, tedne mode (New York, London, Milano, Paris) in filmski festival v Cannesu.

Če bi lahko poklepetali s svetovno zvezdo, koga bi izbrali?
Spisek bi bil kar dolg, a ena izmed njih je zagotovo Barbara Walters. Je izjemna ženska, ki ima za seboj slikovito kariero in prepričana sem, da bi bila po pogovoru z njo poleg kake poslovne skrivnosti bogata še za kakšno življenjsko modrost.

Se radi udeležujete družabnih dogodkov, fotografirate, dajete izjave?
Moram priznati, da se dogodkov bolj malo udeležujem. Če že grem in me novinarji prosijo za izjavo in fotografijo, pa vedno sodelujem. S tem nisem imela nikoli težav, je pa res, da se navadno držim bolj nekje zadaj. Zagotovo se bo zdaj to spremenilo, saj je narava dela, v katero se podajam, taka, da je vsekakor bolje, da si obveščen malce več kot premalo.

Kmalu bo imel v Hali Tivoli koncert Jan Plestenjak, ki je nedavno izjavil, da sta se razšla. Boste novičko o njegovem koncertu napovedali s cmokom v grlu?
Ne, nikakor ne. Na katero koli delo, ki ga opravljaš profesionalno, osebno življenje ne bi smelo imeti vpliva. Sicer pa z Janom še naprej ostajava v lepih odnosih.

 


V Vikendu še preberite:

  • Ocene oddaj: Vikend razvedrilo pod drobnogledom
  • Poslednje Igre lakote: Ko zagori ves svet
  • Martin Štibernik – Mistermarsh: Z ljubeznijo nad tajkune

 

Deli s prijatelji