VZTRAJNA

Čelist Luka ponosen, da je Slovenec

Objavljeno 01. junij 2012 18.24 | Posodobljeno 01. junij 2012 18.24 | Piše: M. P.
2Cellos še čakata na prvi pravi milijon v trdni valuti.

Čeprav sta mlada, a že svetovno znana čelista Luka Šulić in Stjepan Hauser zaslovela po objavi priredbe Jacksonove Smooth Criminal na videoportalu YouTube, kjer so ju opazili veliki Elton John, producent Bob Ezrin in založniška hiša Sony, pa sama po spletu ne iščeta mladih talentov.

»Če že iščem, so to prijatelji ali glasbeniki, ki jih dobro poznam,« je za Slovenske novice povedal Hauser, ki je poleg dveh porinov, hrvaške glasbene nagrade, s 2Cellos prejel še dva porina za sodelovanje z Damirjem Urbanom. Šulić je dodal, da je vesel, da sta prerasla naziv YouTube senzacije.

Ni pozabil, da je Slovenec

Njuna razigrana nagajivost izgine, ko beseda nanese na konkretna vprašanja – denar, denimo. »Ne, nisva še milijonarja, kvečjemu sva zaslužila milijone hrvaških lip ali starih slovenskih tolarjev,« pravi Šulić, ki mu mnogi očitajo, da je pozabil, da je Slovenec. »Vedno in povsod se predstavljam kot slovensko-hrvaški čelist. Ponosen sem na svoje korenine, sicer pa je to nepomembna stvar,« poudarja rojeni Mariborčan, ki ostaja skrivnosten tudi o gostih na prihajajočem albumu, ki bo izšel po božiču.

Deli s prijatelji