SLOVENIJA IMA TALENT

Bo spet zmagala pevka?

Objavljeno 19. december 2014 08.08 | Posodobljeno 19. december 2014 08.08 | Piše: Polona Pirc
V nedeljo bo na sporedu veliki finale šova Slovenija ima talent.
Korošca, 15-letna Adrijana Kamnik in Anej Piletič, imata veliko podpornikov. Foto: Polona Pirc

Z odprtjem glasovalnih linij se je tudi uradno začela finalna vročica letošnjega šova Slovenija ima talent. V oddaji se bo to nedeljo pomerilo deset finalistov, najbolj priljubljeni pa bo domov odšel s 50.000 evri. Kdo bo to, bodo s svojimi glasovi odločili gledalci, a nekateri imajo prav gotovo več možnosti kot drugi.

Prvi se bosta predstavili energični hiphoperki, Tržičanki Maša in Laura. Vstopnico za finale jima je podarila žirija, a ker pred leti ni uspelo zmagati niti fantom iz skupine Maestro, jima bo zmaga, žal, najbrž ušla. Naslednja finalistka, 10-letna Alenka Vozlič s Polzele, je v polfinalu gladko osvojila srca gledalcev in žirije. Prav gotovo jo čaka kup glasov, saj pevsko napreduje iz oddaje v oddajo. Kot tretja bo na odru eksplodirala energična Korošica, 15-letna Adrijana Kamnik. Slovenska Tina Turner ima tudi na družabnem omrežju na tisoče sledilcev in je odlična pevka, zato jo pričakujemo vsaj med prvimi tremi. Najbolj srčna bosta Barbara in Klemen, ki bosta s plesom na vozičku še enkrat dokazala, da za nekatere ni ovir. Pričakujemo strasten in čustven nastop, tudi solze med gledalci in posledično veliko glasov. Anej Piletič, prav tako Korošec, ima pri 15 že kup oboževalk, glede na to, da največ glasujejo prav dekleta njegovih let (ima skoraj 14.000 sledilcev), pa je resen kandidat za prvih pet. V finale ga je poslala žirija in je poleg Stivena Rahmana favorit Branka Čakariša za zmago.

Koliko glasov bi lahko osvojila, najtežje ocenimo za F&B acrobatics. Filip Kržišnik in Blaž Slanič sta že do zdaj predstavila skoraj neverjetne akrobacije in seveda garata tudi za finale. Imata kup prijateljev in oboževalcev, a koliko glasov bo to v primerjavi s preostalimi, bomo videli v nedeljo. Vsekakor dovolj za prvih pet, če ne tri. Stiven Rahman, 17-letni Tržičan, nima le nenavadnega imena, ampak tudi glas. Oboževalke so v studiu vreščale, skromni gimnazijec je vsekakor kandidat za prvih pet, v finale so ga poslali gledalci. V nedeljo zvečer pričakujemo razkritje elektronskih plesalcev iON, da bodo odvrgli maske in Sloveniji pokazali, kdo so tisti, ki ustvarjajo pri nas doslej še neznano zvrst umetnosti. V finale jih je poslala žirija. Glavni namen udeležbe na letošnjih Talentih je Blue Man oziroma Matej Hribernik že doživel; na avdiciji se je zamaskiral, da ga ne bi prepoznali, saj je pred leti na tem tekmovanju že poskusil, a mu ni uspelo. V polfinalu se je razkril, zato ga je žirija nagradila s finalom. Zmage mu ne pripisujemo.

Najboljše velikokrat pride na koncu, in kot zadnja se bo predstavila po naši presoji brezkonkurenčna Jana Šušteršič. Na odru Talentov je obakrat odpela neverjetno, na tekmovanje pa se je prijavila, ker želi z nagrado mami povrniti vse, kar je doslej vložila v njeno petje in študij v tujini. Ne le zaradi zgodbe, zaradi neverjetnega petja jo vidimo kot zmagovalko. Če bo to res, pa bodo odločili gledalci.

Deli s prijatelji