PO PRIHODU DOMOV

Barbara za Novice: Franc je ostal v letu 1800

Objavljeno 14. november 2015 18.45 | Posodobljeno 14. november 2015 18.45 | Piše: A. K.
Dominika je bila premočna za Barbaro, a ta zaradi poraza v areni ne žaluje. Preberite, kaj nam je zaupala v intervjuju.
Barbara je bila odhoda domov vesela.

Kako bi opisali dvoboj z Dominiko? Vas je bilo strah?
Vedela sem, da grem v boj, in se tega nisem bala. Mogoče sem si domov želela bolj kot Dominika. Nisem se borila z vsemi močmi.

Zakaj?
Dojela sem, da so pravila pisana na kožo moškim. Zdi se mi, da imajo v boju v vseh treh disciplinah več možnosti kot ženske. Mislim, da bo zmagovalec moški.

Kako ste se počutili v trenutku, ko ste morali zapustiti posestvo?
Bila sem zelo vesela in posestvo sem zapustila z nasmehom na obrazu, ker sem komaj čakala, da vidim domače. Ni mi bilo težko, saj sem vedela, da sem se pokazala v lepi luči in sem doživela nekaj takega, česar verjetno ne bom nikoli več v življenju. Moje srce je bilo doma, ne pa na posestvu.

Ves čas?
Ne. Ko je k meni prišel Gin (pes, op. p.), sem dobila energijo za naprej. Nekje na polovici sem začela taktizirati, zadnji teden, ko so se spremenila pravila in sem zbolela, pa mi je bilo vseeno. Vedela sem, da nimam možnosti.

Kaj je bila prva stvar, ki ste jo naredili doma?
Zobe sem si umivala pol ure. Na koncu sem imela že čisto omrtvičena usta (smeh). Pod prho sem bila dve uri, potem pa sem šla še po drugega kužka Johnnyja, ki sem ga res zelo pogrešala.

Je bila torej higiena tista, ki ste jo v šovu najbolj pogrešali?
Najbolj me je jezilo, ker si nisem mogla umiti zob. V ustih jih bom imela vse življenje, in če mi zgnijejo, kdo mi bo pomagal? Nihče. Mislim, da so šli s tem malce preveč v skrajnost in da bi bili lahko toliko humani, da bi nam dovolili imeti zobno ščetko ali zobno pasto.

image
Barbara upa, da bo Dominika iz igre izločila fante. Foto: Planet TV

Za koga boste navijali?
Za Dominiko. Čas bi že bil, da zbrca te moške ven, saj so sami opravljivci (smeh). Sicer je tudi Dominika dosti zahrbtna, a sva se kot ženski kar dobro ujeli in tudi nasmejali.

Kdo pa mislite, da ima največ možnosti za zmago?
Faki. Zato, ker si je pri ostalih tekmovalcih ustvaril neko strahospoštovanje. Njega ne upajo izbrati za dvoboj. Mislim, da ima vse adute, da lahko na koncu zmaga.

Na posestvu prevladujejo fantje. Je to zato, ker dekleta niste držala skupaj?
Če bi že na začetku vedele, da bodo pravila taka, kot so, se verjetno med seboj ne bi metale ven. Se je pa bilo z dekleti težko povezati, ker sta bila v igri dva para in v tem primeru bo ženska prej zaščitila svojega moškega kot moški svojo žensko.

S kom ste imeli najboljši odnos oziroma komu ste najbolj zaupali in zakaj?
Proti koncu sem najbolj zaupala Aniti, ker je bila na začetku močna igralka. Je zelo dobra oseba in bilo mi je zelo hudo, ko je šla ven. Pogosto sva si stali ob strani in si dajali oporo. Po mojem prihodu domov sva se tudi slišali.

Kdo pa se vam zdi najbolj zahrbten?
Franc. Ko si z njim in se pogovarjaš, je ves prijazen, ko pa mu obrneš hrbet, tolče po tebi. Tudi Faki in Maruša sta igralca.

Kako bi opisali odnos med Jacqueline in Francem? 
Sta kot zakonski par, saj se ves čas prepirata. Poleg tega sta istih let, zato sta se ujela. Franc je njej upal veliko več povedati v obraz kot nam. Jaz sem ga postavila na realna tla in od takrat mi ni več upal reči ničesar.

Kakšen pa je na splošno njegov odnos do žensk?
Franc je ostal v letu 1800, ko so bili moški gospodarji, ženske pa manj vredne. Dejansko na trenutke ni bil slab. Mogoče je bil tak zaradi kamer. Ne vem, katera ženska bi ga hotela, če bi bil tak tudi doma. Verjamem, da ima tam neki spoštljiv odnos, tukaj pa je pokazal vse najslabše.

Kako ste se kot vegetarijanka počutili, ko je zaklal kokoš?
Tega nisem želela gledati. Mi je bilo pa pozneje smešno, ko so oskubljeno kokoš prinesli v kuhinjo, saj je bilo na njej več kosti kot mesa. Do kokoši nimam nekega posebnega odnosa, saj mi nikoli niso bile simpatične. Če bi zaklali katero drugo žival, bi bilo veliko slabše. Zaklano kokoš sem videla že kot otrok, saj je babica to vedno počela.

image
O Francu pravi, da je v šovu pokazal vse svoje najslabše lastnosti. Foto: Planet TV

Kako pa bi opisali odnos s Fakijem?
Mislim, da sem pokazala, da sem močna in imam hrbtenico, on pa je pokazal, da ni pravičen. Ne zamerim mu, saj je to le igra, ki pa jo je on preveč zagrabil in igral na grd način.

Maja je vaju z Nikom obtožila, da sta se spogledovala. Je bila ljubosumna na vsa dekleta in kako pogosto je imela podobne izpade?
Maja je bila ljubosumna, če se je Niko družil z dekleti ali s fanti. Je zelo ljubosumna oseba in izpade je imela vsaj enkrat na teden. Je pa res, da je še mlada in ima verjetno zelo nizko samopodobo. Svetujem ji psihoterapijo, da se malo zamisli. Mislim, da potrebuje pomoč, drugače bo Nika izgubila.

Se vam zdi, da je njegova ljubezen do nje iskrena?
Mogoče zaradi šova in gledalcev ni želel znoreti in ji povedati, kar bi ji moral. Kljub temu mislim, da človek tega ne more prenašati. Slej kot prej jo bo moral postaviti na realna tla, ker ne bo več mogel živeti z njo.

Lahko izpostavite najtežji trenutek v šovu?
Najtežje mi je bilo, ko se je Faki spravil name brez razloga. Ni videl, da mu hočem dobro. Težko mi je bilo tudi zadnji teden, ko sem zbolela in ko je Franc ves čas vpil. Jaz sem se umaknila, saj ga nisem mogla več poslušati. Bilo je preveč blatenja žensk in podcenjevanja.

Kaj ste se v šovu naučili o sebi?
Da sem močna in da sem psihično stabilna. Samo sebe sem presenetila s tem, da sem se v določenih situacijah čisto drugače odzvala kot sicer. Nisem se spustila na nizek nivo in sem spoznala, da sem precej potrpežljiva oseba.

Deli s prijatelji