SREČNA STA

Alenka Gotar spregovorila: Bila sem izrabljena, tudi zlorabljena

Objavljeno 19. julij 2015 11.45 | Posodobljeno 19. julij 2015 00.55 | Piše: Mo. S.

Alenka Gotar in njen Anže sta spregovorila o svoji trnovi poti do skupne sreče.

Alenka Gotar se zaveda, da je lahko srečna.

Alenka Gotar in Anže Šuštar sta obnovila svojo ljubezen in sta srečna, kot že dolgo ne. Vendar njuna pot do tega, kar sta zdaj, ni bila lahka,image temveč polna najrazličnejših preprek. Tudi očitkov, da sta nespodobna, ker je med njima 17 let razlike.

»Mene bodo ubili, on je moj učenec«

Par je zdaj svojo zgodbo zaupal tudi Zvezdani Mlakar v intervjuju na nacionalni televiziji. »To je bil res čudež,« je uvodoma povedala Alenka, češ da je bila njuna ljubezen nepričakovana in nezaželena, ampak se je vseeno zgodila. Anže si je takoj, ko jo je videl, rekel: »Tale bo pa moja.« Čeprav se je ona bala, kaj bodo rekli, je Anže takoj vedel, da se je zaljubil, ne le zagledal. »Mene bodo ubili, on je moj učenec,« si je govorila, čez čas pa se je vendarle otresla dvomov. Kot pravi, vse do te ljubezni ni vedela, kaj je ljubezen, in šele pri 36 letih je prvič v življenju izkusila pravo srečo in lahko zaspala brez uspaval. Anže je bil čist in drugačen, zato mu mladosti ni želela vzeti. Velikokrat mu je rekla, naj si najde mlajšo in takšno, ki ni izpostavljena medijem, pa ni odnehal.

»Vse, kar se je kasneje zgodilo, sem jaz predvidela,« pravi Gotarjeva, ki se je zavedala, da bo v očeh javnosti ona kriva vsega. On namreč prihaja s podeželja, kjer z medijskim svetom na takšen način, kot ga pozna ona, niso bili seznanjeni. Za seboj je imel Anže nekaj zelo kratkih zvez, z mladimi dekleti pa ni našel skupnih tem za pogovor, saj da so bile nezrele.

Mama ga je podila od doma

Ko sta svojo zvezo končno razkrila, pa so se prave težave šele začele. Še posebej težko je bilo z njegovo mamo, priznava Anže: »Ko je izvedela, da sva skupaj, je bilo marsikaj. Prepovedala mi je, da igram na harmoniko. Ko sem prišel domov, je metala vame stvari in me podila od doma.« Če je noč preživel pri Alenki, mu je mama pošiljala sporočila ali pa se sredi noči vozila za njim. »Nisem vedel, da ima tako razsežnost,« je povedal o svoji mami, Alenka pa se je zavedala, da mama tako deluje zaradi hude stiske.

»Nikoli v življenju nisem doživela tako hudih napadov, tako hudih zmerjanj in žaljivk,« je dejala. Tudi rotila ga je, naj jo ustavi. »Oropala me je vsega dostojanstva, ta obrekovanja ...« je nadaljevala. »Bila sem izrabljena, tudi zlorabljena,« je izpostavila. Sčasoma je zaškripalo tudi v njegovi glasbi, ansambel je razpadel, pritiski pa so se stopnjevali. Zlomila sta se in šla narazen, in to na zelo grd način.

»Šlo je v ekstreme,« je priznal Anže, Alenka pa je dodala, da še nikoli ni bila tako sesuta, čeprav je sicer zelo močna ženska. »V nekem trenutku so mi vzeli čisto vse, kar je bilo mogoče vzeti,« je povedala s cmokom v grlu. Ničesar, niti blatenja po medijih, mu ni zamerila, saj je (bil) še zelo mlad.

Kmalu se ji je tudi opravičil, pobotala sta se in zdaj sta močnejša od vsega, menita. »Nikoli prej v življenju nisem bila tako mirna in srečna kot tukaj z njim,« pravi Alenka, na vprašanje, ali ima mamo rad, pa je Anže Zvezdani odvrnil: »Veš, kako je? Imel sem jo.« 

Deli s prijatelji