HUMOREN ZAPIS

Ste videli, kako se je iz Erjavca ponorčeval Šiško?

Kaj bo v prihodnje počel dolgoletni predsednik Desusa, še ni znano.
Fotografija: Karl Erjavec je napovedal odhod iz politike. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Karl Erjavec je napovedal odhod iz politike. FOTO: Jože Suhadolnik

Po dramatičnem kongresu, na katerem je stranka Desus izbirala novo vodstvo in za predsednico prepričljivo ustoličila ministrico za kmetijstvo Aleksandro Pivec, se je dolgoletni predsednik stranke in 'večni minister' Karl Erjavec moral ne le posloviti z mesta predsednika stranke, ampak je napovedal tudi odstop z mesta ministra za obrambo, prav tako pa umik iz javnega življenja.
 
Preberite tudi:
Upokojenci so se najedli in zapečatili Erjavčevo usodo
Erjavec šokiral vse v zadnji politični izjavi: Ne umikam se le iz politike, ampak tudi ...

Umik Erjavca, ki je Desusu vodil kar 15 let, je bil zagotovo najbolj odmeven politični dogodek letošnjega leta na slovenskem političnem parketu, zato so sledili tudi številni odzivi. Najbolj Erjavčev odhod obžalujejo imitatorji, ki so tako izgubili hvaležen lik za oponašanje (tudi zaradi njegovega načina govora). Se je pa nekaj dni po usodnem kongresu oglasil tudi ustanovitelj in vodja Štajerske varde Andrej Šiško.

»Ali bo policija sedaj pripravljena sodelovati s civilno iniciativo Štajerska varda? Mene o tej novi kadrovski okrepitvi niso prav nič obvestili!« je Šiško zapisal ob fotorobotu Erjavca kot filmskega junaka Ramba, ki ga upodablja mišičnjak Sylvester Stallone. Šiškove besede ob fotografiji pojasnjuje humoren zapis na njej: »Hambo ... prihaja v Štajersko vardo ...« Kaj namerava v prihodnje početi Erjavec, ki mu do pokoja manjka še nekaj let, ni znano.



Kdaj bo Erjavec uresničil svojo napoved in odstopil z mesta obrambnega ministra ni znano, saj se o tem še ni pogovarjal niti s premierjem Marjanom Šarcem, ki se te dni mudi v mondenem švicarskem središču Davos na tamkajšnjem forumu, niti z novo predsednico Desusa Pivčevo. Je pa v javnosti nemalo prahu dvignila njena izjava, da je svojemu predhodniku na položaju vodje upokojenske stranke pripravljena poiskati novo službo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije