ŠOKIRANA SLOVENKA

Želela vračilo akontacije za apartma: objavil jo je na spletu in označil za prostitutko

Odpovedala je rezervacijo in doživela ponižujočo reakcijo.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images/istockphoto

Po facebooku kroži zgodba Slovenke, ki je rezervirala apartma na Pelješcu. Razkrila nam je svoj del zgodbe, njeno ime hranimo v uredništvu. Vse skupaj se je zapletlo, ko je zaradi situacije s koronavirusom odpovedala rezervacijo in o tem obvestila tudi turističnega posrednika. Želela je vračilo akontacije 200 evrov, kot so bili dogovorjeno v primeru odpovedi. 

Takrat pa se je zgodba zapletla. Posrednik je naprej prek sporočila obljubil, da bo zadevo uredil in da bo apartma oddal naprej, njej pa vrnil akontacijo.
FOTO: Printscreen
FOTO: Printscreen

V enem dnevu je bil apartma oddan, vračila denarja pa ni bilo od nikoder. Več kot en teden se posrednik ni odzival, nato pa je Slovenki poslal sporočilo, naj se obrne na lastnika. »Takoj zjutraj sem poslala mejl, da se vedno čakam na njegov odgovor ter da bodo v primeru, če ne bodo vrnili denarja, moj termin vzeli moji prijatelji. Ni odpisal,« nam je razložila oškodovanka.

Grozilna sporočila in javno blatenje imena

Posrednik iz agencije se še vedno ni odzival, zato je na facebook strani, kjer oddaja čolne, podala slabo oceno in napisala, da ni bila zadovoljna s storitvijo. Šele takrat se je odzval in sprožil pravo vojno. Poslal je grozilno elektronsko sporočilo in pripel njen kraj bivanja, ki ga je posredovala ob najemu apartmaja. Jasno ji je dal vedeti, da ve, kje živi, in da jo bo obiskal. V elektronskem sporočilu jo je ozmerjal s kurbo in prostitutko, zapisal je, da ve, kje živi, in da jo bo v zimskem času poiskal v Sloveniji, da ji vrne teh 200 evrov in da bo videla, kako je, če te nekdo nadleguje. Zapisal je, da ima opravka z veliko slovenskimi gosti in da še ni naletel na takšen odnos. Podvomil je celo o njeni nacionalnosti in jo označil za ciganko iz Niša. Celotno grozilno pisanje lahko preberete spodaj.  
FOTO: Facebook
FOTO: Facebook


Agent iz turistične agencije je obračunal tudi tako, da je njeno fotografijo objavil na svojem facebook profilu in jo promoviral kot prodajalko ljubezni, ki opravlja storitve od 20 evrov naprej. Zaradi objave je celo prejela nekaj klicev iz Hrvaške, ki pa jih je preusmerila na moškega iz agencije. »Seveda sem bila zgrožena, ko so me klicali, ampak sem mirno odgovorila, naj se obrnejo na agencijo,« nam je povedala.
FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Vse skupaj je predala policiji, saj je moški zlorabil njene osebne podatke, blatil njeno ime, ji grozil in jo obrekoval. Vse skupaj pa je delila tudi z mediji, saj želi ostale najemnike apartmajev opozoriti, naj bodo previdni pri rezervacijah. Javil se je tudi lastnik omenjenega apartmaja in ji ponudil zastonj bivanje v luksuznem apartmaju ob morju, s savno in z bazenom.

Zastonj počitnic ne potrebuje, saj za svoj dopust dela in pošteno prisluži denar. Kaj pa pričakuje: »Pričakujem? Iskreno zaenkrat nič. Bolj bom lahko razmislila po pogovoru z odvetnikom, trenutno gre bolj za jezo in iskanje pravice.« Zelo je razočarana nad vedenjem omenjenega moškega in tem, česa vse so ljudje sposobni, hkrati pa je izrazila zaskrbljenost nad dejanjem. Upa, da bo našla pravico.

Imate zgodbo za nas? Izpolnite spodnji obrazec.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije