SPRIJENO POČETJE

Šokirana, ko je ugotovila, kaj je počel v grmovju na Rakovniku (FOTO)

Objavljeno 31. januar 2020 18.42 | Posodobljeno 03. februar 2020 08.11 | Piše: T. V.

Bralka je ogorčena nad početjem starejšega moškega.

Bralka ga je zasačila. FOTO: Bralka poročevalka
»Danes se je v Ljubljani na območju Rakovnika starejši moški samozadovoljeval v grmovju,« nam je sporočila bralka, ogorčena nad njegovim početjem. »Prosim, da to sporočite širši javnosti in ljudi opozorite, naj bodo previdni.« Bralka je dodala, da je prvič videla tega moškega in da je bilo prepozno, da bi poklicala policijo, saj je ravnokar opravil, kar je počel, in se odpravil stran.

image
Bralka ga je zasačila. FOTO: Bralka poročevalka


Policija o navedenem dogodku na Rakovniku ni bila seznanjena. So pa na PU ljubljana potrdili, da letno prejmemo kar nekaj klicev zaradi kršitev določil 3. odstavka Zakona o javnem redu in miru, predvsem takrat, ko kršitelji počnejo to na način, da vznemirjajo druge. Statistike o tem ne vodijo.

Masturbacija v javnosti oziroma seks ali razkazovanje spolnih organov v javnosti se obravnava kot kaznivo dejanje, za katero je treba plačati denarno kazen. Slovenska zakonodaja v takšnih primerih predvideva globe od 208 do 417 evrov. Slovenski policisti ukrepajo, če dobijo prijavo ljudi, ki jih takšno početje zmoti.

Zakon o varstvu javnega reda in miru v 3. odstavku 7. člena določa sankcijo za tovrsten prekršek:
7. člen
(nedostojno vedenje)
(1) Kdor se na javnem kraju prepira, vpije ali se nedostojno vede na način,
opisan v 5. točki 2. člena tega zakona, se kaznuje z globo od 25.000
tolarjev do 100.000 tolarjev.
(2) Kdor se prepira, vpije ali se nedostojno vede do uradne osebe pri
uradnem poslovanju, se kaznuje z globo od 100.000 tolarjev do 200.000
tolarjev.
(3) Kdor na javnem kraju spolno občuje, razkazuje spolne organe ali na
vsiljiv način ponuja spolne usluge in s tem koga moti, povzroči
vznemirjenje ali zgražanje ljudi, se kaznuje z globo od 50.000 tolarjev do
100.000 tolarjev. (208, 65 - 417,29 evrov)


Kako pa je v tujini?

Na Švedskem je leta 2013 tožilec 65-letnika, ki se je samozadovoljeval kar na javni plaži, obtožil spolnega napada, a ga je sodišče oprostilo. Sodnik je takšno odločitev upravičil s tem, da se je »samozadovoljeval zakonito, ker se ni samozadovoljeval proti nobeni konkretni osebi«.

V Indoneziji prekrškarja zaradi masturbiranja v javnosti čaka 32 mesecev zapora. Za takšno početje greste v Veliki Britaniji lahko v zapor za 14 dni, odvisno od okoliščin.

Od leta 2014 je moška masturbacija v Teksasu nezakonita, razen če gre za donatorje sperme, ki morajo to početi v nadzorovanih okoliščinah v bolnišnici.
 

Ste tudi vi opazili kaj zanimivega ali imate zgodbo, ki bi jo sporočili nam in drugim bralcem? Pišite, pošljite fotografijo ali video.

Deli s prijatelji