BRALEC POROČEVALEC

Vsi so se pravilno razvrstili, le ta avtomobil je vozil po reševalnem pasu. Potem pa – karma? (VIDEO)

Reševalni pas je namenjen vozilom na nujni vožnji. Ne izkoriščajte tega, kazen je lahko precejšnja.
Fotografija: Tako je izkoristil reševalni pas, pripravljen za reševalce, gasilce in policiste. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Tako je izkoristil reševalni pas, pripravljen za reševalce, gasilce in policiste. FOTO: Facebook

Vozniki v Sloveniji (in tudi širše) smo že osvojili, kako na avtocesti zagotoviti reševalni pas: čakajoča vozila se umaknejo bodisi skrajno levo bodisi skrajno desno. Tako po sredini ostane dovolj širok pas, ki reševalcem in gasilcem s precej širšimi vozili omogoča enostavnejši dostop do kraja nesreče.

Bralci ste nas opozorili na posnetek, ki te dni kroži po družabnih omrežjih. Prikazuje odsek avtoceste pri Vrhniki, in sicer, kako so se vozniki vzorno razporedili skrajno levo in skrajno desno. Nenadoma se v kadru pojavi temnejše vozilo in vozi po sredini cestišča, torej po pravkar ustvarjenem reševalnem pasu, z utripajočimi smerniki. Vožnjo je očitno nadaljeval (ali nadaljevala), dokler ni naletel na oviro – policijo.

Kaj se je zgodilo, ni čisto jasno. Nekateri verjamejo, da je brezobrazneža ali brezobraznico za volanom doletela karma, drugi pa dejanje opravičujejo, češ da je morda šlo za vprašanje življenja in smrti. Pred časom smo poročali o primeru nosečnice, ki je začela rojevati v zastoju.

Imate zgodbo za nas? Pišite nam prek spodnjega obrazca.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije