EGOIZEM NA VIŠKU

Voznica zaprla pot intervencijskim ekipam in se v miru naličila (FOTO)

Neverjetno, kako arogantni so nekateri vozniki.
Fotografija: Kaj vse si nekateri dovolijo. FOTO: Zavod reševalni pas, Janez
Odpri galerijo
Kaj vse si nekateri dovolijo. FOTO: Zavod reševalni pas, Janez

Kako pomemben je reševalni pas na avtocestah, verjetno ni treba znova poudarjati. Namenjen je namreč intervencijskim vozilom, ki hitijo bodisi na kraj prometne nesreče bodisi na pomoč nekomu, ki jih potrebuje v kar najkrajšem času. Čeprav se je miselnost voznikov na tem področju znatno izboljšala, se očitno še vedno najdejo posamezniki, ki se na ustvarjanje reševalnega pasu dobesedno požvižgajo, pa čeprav vidijo, da je večina voznikov to vestno storila.
 

Preberite tudi: Dare kupoval na pošti in doživel presenečenje: To je nateg


 

To se je zjutraj zgodilo tudi v zastoju na primorski avtocesti. Zavod reševalni pas je na svoji facebook strani objavil fotografijo avtorja Janeza, ki je bil priča bizarni situaciji. Voznica audija se ni postavila skrajno desno. A to še ni vse: medtem ko je ovirala reševalni pas, se je celo v miru naličila. 

»Pa kaj je z nekaterimi narobe?!« se sprašujejo jezni komentatorji. Mnogi se jezijo, zakaj se ob objavi početja takšnih packov zakrivajo registrske tablice, a zakon žal narekuje tako.

Skrajno levo in skrajno desno

Za osvežitev spomina: reševalni pas je treba ustvariti že, ko hitrost vožnje na avtocesti upade pod 60 kilometrov na uro in se do zaustavitve razvrstiti tako, da lahko po sredini pasu nemoteno pripelje vozilo na nujni vožnji. Vozila, ki se ustavljajo ali stojijo na skrajnem levem prometnem pasu, se morajo razvrstiti čim bolj levo, tudi čez robno črto smernega vozišča. Vozila, ki se ustavljajo ali stojijo na ostalih prometnih pasovih, pa se morajo razvrstiti čim bolj desno, tudi čez robno črt smernega vozišča, kar vključuje tudi odstavni pas.


Ste tudi vi opazili kaj zanimivega ali imate zgodbo, ki bi jo delili z nami in drugimi bralci? Pišite nam, pošljite fotografijo ali video.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije