VIDEO: Bralka posnela apokalipso na Pašmanu

Česa takšnega ne pomnijo.
Fotografija: Česa takšnega ne pomnijo. FOTO: Bralka Patricija
Odpri galerijo
Česa takšnega ne pomnijo. FOTO: Bralka Patricija

ZADAR – Danes je obilno deževje zajelo tudi hrvaško obalo, v Zadru je na primer padlo kar 200 milimetrov dežja, kar je dvakrat več od septembrskega povprečja.

Nam se je s Pašmana oglasila bralka Patricija, ki je v objektiv ujela divjanje umazane meteorne vode, in zapisala: »Tako pa je tu, na otoku Pašman.«

Tole je posnela:


Česa takšnega ne pomnijo


Naj dodamo, da na tem območju neprestano dežuje že od 7. ure  , poroča Jutarnji list. Padavine so marsikje povzročile veliko preglavic, poplavile so tudi bolnišnico in trgovski center, več hiš in poslovnih prostorov. Še posebej šokantni so prizori zadrskega pokopališča, s katerega voda odnaša spomenike, križe in druge predmete. V mestu nagaja elektrika, telefonske linije so prekinjene, reševalne službe so nenehno na terenu, v pripravljenosti je tudi 300 vojakov. Zaradi poplav so v mesto prispeli predsednica Kolinda Grabar-Kitarović, premier Andrej Plenković in notranji minister Davor Božinović.

Padavine napovedujejo tudi še za torek, skupaj naj bi namerili 300 milimetrov dežja. V sredo prihaja še ohladitev, a na srečo nimamo Irme in orkanskih vetrov, so dejali vremenoslovci.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije