BRALCI POROČEVALCI

V Komendi naj bi odjeknili streli, policija pojasnjuje

Policija je v soboto zvečer v okolici Kamnika lovila voznika, ki je bežal.
Fotografija: Policija je iskala potnike, ki so pobegnili iz vozila. FOTO: Tadej Regent, Delo
Odpri galerijo
Policija je iskala potnike, ki so pobegnili iz vozila. FOTO: Tadej Regent, Delo

Bralka je sporočila, da je bilo v soboto zvečer okoli 22. ure v Mostah pri Komendi pestro, mrgolelo je policisto, cesta je bila več ur zaprta. »Okrog 22. ure smo slišali sirene. Vidimo luči pri bivšem Skorpiju na začetku Most. Vprašam sosedo iz prve hiše, pravi, da so baje skočili štirje oboroženi mladostniki iz avta in se razbežali proti Miler mehanizaciji. Potem so zaprli cesto, avti so obračali pri naši hiši, po ulici je hodil policaj. Policija je bila tu do približno 0.30 ure. Strelov nisem slišala, soseda pravi, da je šlo za streljanje,« je povedala.

Pri PU Ljubljana so pojasnili, da so policisti na območju Kamnika pri kontroli prometa pričeli z modrimi utripajočimi lučmi in zvočnimi signali ustavljati renaulta. Voznik pa ni ustavil, temveč je vožnjo nadaljeval v smeri Vodic. Med vožnjo po ravni pregledni cesti v Mostah pri Komendi je nenadoma močno zavrl, tako da se je vanj zabil voznik službenega vozila policije. Po nesreči so trije potniki iz renaulta zbežali, voznik pa je bil prijet. V nesreči ni bil nihče poškodovan.

Prisotnih več policijskih patrulj

Vozniku je bilo osebno vozilo zaseženo, policisti pa zbirajo obvestila zaradi suma storitve preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. Po vseh zbranih obvestilih bodo o tem obvestili pristojno državno tožilstvo.

»Pojasnjujemo tudi, da je na kraju bilo prisotnih več policijskih patrulj, zaradi iskanja potnikov, ki so zbežali in varne izvedbe postopka z voznikom. V dogodku pa v nobenem primeru ni bilo uporabljeno strelno orožje,« je zatrdila Aleksandra Golec, predstavnica za odnose z javnostjo na PU Ljubljana.
 

Ste tudi vi opazili kaj zanimivega ali imate zgodbo za nas in druge bralce? Pišite, pošljite fotografijo ali video.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije