NIČ NI ZASTONJ

V gostilni s picami naročila vodo iz pipe. Poglejte, kaj je bilo na računu (FOTO)

Bralec nas je obvestil, da tudi ponekod pri nas gostu zaračunavajo, ko ta naroči vodo iz pipe.
Fotografija: Račun bralca. FOTO: bralec
Odpri galerijo
Račun bralca. FOTO: bralec

Računi v gostilnah nas občasno presenetijo. Včasih se namreč na njih znajdejo postavke, ki jih Slovenci nismo ravno vajeni. Včasih je to pogrinjek, spet drugič voda iz pipe pa še kaj bi se našlo.

Naš bralec se je z družbo pred dnevi mudil v enem od naselij na območju Občine Kobarid, kjer so si v gostilni privoščili dve pici, mešano solato, sladico, gazirano pijačo pa tudi vodo, tisto iz pipe. Vse naročeno je bilo korektno postreženo in tudi navedeno na računu. Gostinec ni spregledal niti vode iz pipe, ki jo je gostoma zaračunal, in sicer 40 centov (dva kozarca po dva decilitra vode), pravi bralec, ki je v dokaz priložil račun. 

Bralec nas je o tem obvestil, saj je nedavno prebral, da to počno ponekod na Hrvaškem: »Naj vam povem, da ni treba iti na Hrvaško, da ti zaračunajo vodo iz pipe. Tudi pri nas se najdejo taki, ki to počno.«​​Z računa, ki nam ga je poslal, je razvidno, da so mu zaračunali postrežbo točene vode. Ta pa je odvisna od količine postrežene vode. Če bi naročil liter, bi ta postavka znašala en evro, je razumeti iz postavk računa.
 

Imate zgodbo za nas? Pišite nam prek spodnjega obrazca.


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije