Uredništvo sporoča: Kdor najde današnjo prvoaprilsko, bo zmagovalec! (Žal ni uspelo nikomur)

Za prvi april smo zapisali: spoštovani bralci, vzemite si nekaj minut časa in poiščite današnji prvoaprilski članek. Tisti, ki ga boste našli, boste zmagovalci. Zdaj pa ugotavljamo: nikomur ni uspelo.
Fotografija: FOTO: Pexels
Odpri galerijo
FOTO: Pexels

Spoštovani bralci,

ob letošnjem prvem aprilu smo vas na tem mestu pozvali, da prečešete naš portal in nam javite, kateri članek je bil prvoaprilska šala. Usulo se je kup odgovorov:
  • Večina vas je menila, da bo gotovo prvoaprilska šala naša objava: kaj boste brali v Nedeljskih novicah, ki izidejo v četrtek (npr. duhoviti Andrej Šter, ki mora zaradi kletvice k spovedi). A vas moramo razočarati: ta objava je bila povsem resna. Naše Nedeljske novice že kar precej časa res izhajajo ob četrtkih - iz čisto praktičnih razlogov, saj vam jih v nedeljo ne bi mogel nihče dostaviti. In tudi o novem slovenskem junaku Šteru poročamo v njih.
  • Druga polovica od stotnije ali več odgovorov, ki smo jih prejeli, pa je sumila, da utegne biti prvoaprilska šala potres v Ljubljani. A tudi tu gre za povsem resno objavo, saj je našo prestolnico dejansko prvega aprila stresel manjši potres.

Gotovo vas zdaj zanima, kateri članek je bil zares potegavščina. Pravilni odgovor je bil, da prav ta članek, ki ste ga brali in vas je naplahtal, da ste po portalu iskali prvoaprilske šale. Teh namreč letos ni bilo. Situacija je preveč resna, da bi se norčevali iz vsebin; ljudje množično zbolevajo in umirajo, novinarji kakovostnih medijev pa imamo nalogo skrbeti za dobro informiranost, da boste lahko ločili zrnje od plev.

Pazite nase ter na svoje bližnje - in hvala, ker ste naši bralci!
Uredništvo spletnih Novic

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije