Udarili so po upokojencih, odgovarja jim: Veliko si jih bo lahko kupilo kak jogurt več

Niso vsi navdušeni nad napovedjo vlade, da bodo tisti z najnižjimi pokojninami prejeli enkratno pomoč.
Fotografija: Upokojenci z najnižjimi pokojninami bodo veseli vsakega evra. FOTO: Pictures
Odpri galerijo
Upokojenci z najnižjimi pokojninami bodo veseli vsakega evra. FOTO: Pictures

Vlada je kot enega izmed ukrepov v boju proti posledicam novega koronavirusa na slovensko gospodarstvo in Slovence napovedala enkratni solidarni znesek, ki ga bodo prejeli, predvidoma 15. aprila, tisti upokojenci s pokojninami, nižjimi od 700 evrov. Premier Janez Janša je to utemeljil z besedami, da so upokojenci z najnižjimi pokojninami v času vsesplošne koronakrize med najbolj ogroženimi. Kljub temu pa se že najdejo takšni, ki jim ni prav, da bodo upokojenci prejeli tolikšno pomoč, češ da jih kriza ni ogrozila nič bolj kot druge.

Bralka Andreja nas je opozorila na enega izmed zapisov, v katerem neka upokojenka odgovarja vsem, ki menijo, da starejši v pokoju niso upravičeni do takšne oblike pomoči.

Zapis upokojenke objavljamo v celoti (nelektorirano):

»Vsi tisti, ki vam gre na bruhanje, ker upokojenci dobimo to 1 x pomoč - v vednost, vi ne boste nič prikrajšani, veliko upokojencev si bo pa na račun te pomoči lahko kupilo kaki jogurt ali maslo več.. Veliko jih je, ki imajo manj kot 400 ali 300 eur pokojnine in ne dobijo varstvenega dodatka ker imajo 1 m2 preveč zemlje, za katero nobeden ne skrbi. Berite malo projekt Vida (Humanitarček), mogoče vam bo prišlo do sočutja, da tudi stari ljudje morajo živet, ker živ ne bo šel nobeden v grob. *Še 1 x poudarim, NOBEDEN NE BO PRIKRAJŠAN ZARADI TEGA, KER UPOKOJENCI DOBIMO 1 X pomoč. Ostanite zdrvi.«

Kot je napovedala vlada, bodo tisti s pokojninami, nižjimi od 500 evrov, prejeli 300 evrov (takih je dobrih 104.000), tisti s pokojninami od 500 do 600 evrov bodo prejeli 230 evrov (nekaj več kot 108.000), tistim s pokojnino od 600 do 700 evrov (nekaj manj kot 79.000) pa bo država nakazala 130 evrov. Skupaj bo za enkratno pomoč upokojencem po izračunih vlade namenjenih dobrih 66,5 milijona evrov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije