BRALEC POROČEVALEC

Toliko boste preplačali, če boste tankali na avtocesti

Objavljeno 17. junij 2020 07.13 | Posodobljeno 17. junij 2020 08.17 | Piše: N. Č.

Cene pogonskega goriva so približno tri odstotke višje od reguliranih cen.

Cene pogonskih goriv niso povsod iste, kar je pred tremi leti omogočila delna sprostitev cen. FOTO: Max Rossi, Reuters
Cene ob avtocestah in hitrih cestah niso enake tistim v naseljih, a včasih nimamo druge izbire, kot da svojega lačnega jeklenega konjička nahranimo z gorivom na najbližji bencinski črpalki.

image
Dražji bencin na avtocesti. FOTO: Aleks, bralec poročevalec
Da nepremišljeno tankanje drago stane, se je prepričal tudi bralec Aleks, ki je svoj prazni rezervoar napolnil na Petrolovi bencinski črpalki Lukovica na štajerski avtocesti. Za liter 95-oktanskega motornega bencina je plačal 1,031 evra, kar je približno tri odstotka več  od reguliranih cen. Na bencinski črpalki OMV Lopata pa bi za liter 95-oktanskega bencina odštel celo 1,039 evra.

Regulirane cene naftnih derivatov za obdobje od 16. junija do 29. junija ostajajo en evro za liter bencina ali dizla, takšne cene pa vztrajajo že vse od 7. aprila.

Bralec se je preračuna lotil z vso resnostjo in izračunal, da bi na 40 litrov bencina privarčeval za kavo, če bi namesto na avtocesti tankal raje na bencinski črpalki v mestu. A življenje ni vedno predvidljivo in včasih je ravno najcenejša kavica najdragocenejša.

Ste tudi vi opazili kaj zanimivega? Pošljite nam fotografijo ali video.
Deli s prijatelji