BRALCI POROČEVALCI

Težave v omrežju Telekoma, bralka Dragana: Zakaj jaz nisem dobila dodatnih 5 GB?

V torek so bile motnje v delovanju sistema največjega operaterja.
Fotografija: Stolpnica Telekoma Slovenije. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Stolpnica Telekoma Slovenije. FOTO: Jure Eržen, Delo

LJUBLJANA – Številni uporabniki Telekomovih mobilnih storitev v torek niso mogli opravljati klicev in prenašati podatkov na svojih mobilnikih, nekateri uporabniki so poročali o težavah tudi pri delovanju POS-terminalov.

V Telekomovem omrežju je prišlo do medsebojnih motenj med sistemi IP transportnega omrežja. Delovanje mobilnih storitev je bilo zato moteno med 14.05 in 17.30. Iz Telekoma so kmalu sporočili, da mobilno omrežje nemoteno deluje in pojasnili, da »se tudi pri najsodobnejši tehnologiji še vedno lahko zgodi, da se v določenih okoliščinah obnaša drugače, kot si želimo in pričakujemo«.

Telekomovo obvestilo o prejetju opravičila naročniku. FOTO: Miha, bralec poročevalec
Telekomovo obvestilo o prejetju opravičila naročniku. FOTO: Miha, bralec poročevalec

Bralec Miha nam je sporočil, da je zaradi motenj dobil dodatno kvoto, bralka Dragana pa tega obvestila sploh ni dobila. Pri Telekomu, ki je največji telekomunikacijski operater v državi in ima pri mobilni telefoniji malo več kot 40-odstotni delež, pojasnjujejo, da so se v znak opravičila odločili vsem naročnikom mobilnih paketov v septembru podariti pet gigabajtov prenosa podatkov. Bralka Nina je ravno danes prejela omenjeno opravičilo, tako da ga lahko tudi Dragana pričakuje kmalu.

Motnje v Telekomovem omrežju včeraj niso bile prve letos. Sredi maja je na območju celotne Slovenije prišlo do motenj v delovanju nekaterih mobilnih storitev.
 

Ste tudi vi opazili kaj zanimivega? Pošljite nam fotografijo ali video.


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije