SPOPADI S POLICIJO

Takšno 'svinjarijo' so za seboj pustili protestniki pred Rogom (FOTO)

Smeti so ležale povsod.
Fotografija: Nagrobne sveče pred stavbo. FOTO: P. Pa.
Odpri galerijo
Nagrobne sveče pred stavbo. FOTO: P. Pa.

V torek zjutraj so v nekdanjo stavbo tovarne Rog, danes imenovano Socialni center Rog, prišli policisti in varnostniki, saj se je tam začelo rušenje dela stavb. Več policistov je bilo ves dan v polni zaščitni opremi, zbrali pa so se tudi že podporniki t. i. rogovcev, ki so jim ob spoznanju, da poteka izselitev skvoterjev, popustili živci. Prihajalo je tudi do nasilja in prerivanja, po poročanju uprave za zaščito in reševanje je pozno zvečer na Prešernovem trgu zagorela tudi smreka.

image_alt
Tovarna Rog se ruši: znano, kaj se bo tam gradilo (VIDEO)

Oglasila se nam je tudi bralka Ines, ki živi v bližnjem stanovanjskem bloku. »So pa res umazanci. Kakšno svinjarijo so pod blokom naredili. Smeti kar ležijo povsod,« je sporočila in pripela tudi fotografijo.

Na cesti in pločniku so ležale smeti. FOTO: Ines, bralka poročevalka
Na cesti in pločniku so ležale smeti. FOTO: Ines, bralka poročevalka

image_alt
Med policijsko akcijo izbruhnilo nasilje, tam tudi poslanka Violeta Tomić (FOTO in VIDEO)

Policisti so vseskozi osebe pozivali, naj ne povzročajo kršitev javnega reda in miru. Proti več osebam so uporabili prisilna sredstva (potiskanje množice s telesno silo, s ščiti in palico ter aktivirali plinski razpršilec), so sporočili iz PU Ljubljana. Neznanci so nato na policiste pričele metati bakle in dimne bombe. Pridržali so šest oseb.

Ste tudi vi opazili kaj zanimivega? Pošljite nam fotografije ali videoposnetke.

 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas