PRESTRAŠENI VAŠČANi

Ste videli, kaj so počeli Romi? »Ljudje nimajo niti za hrano, oni pa ...« (VIDEO)

Ponoči sta se dve škatli pirotehničnih sredstev vžgali in goreli pri leseni ograji.
Fotografija: Ostanki romskega ognjemeta na Mihovici. FOTO: Vaška skupnost Mihovica
Odpri galerijo
Ostanki romskega ognjemeta na Mihovici. FOTO: Vaška skupnost Mihovica

V vaški skupnosti Mihovica so bili vaščani na silvestrovo šokirani nad nepremišljenim in brezobzirnim obnašanjem družine Jurkovič, ki je 14-minutni ognjemet postavila ob ograji sosedov in s tem ogrožala tujo lastnino in življenja. »Suha trava v živi meji bi lahko povzročila požar, prav tako rakete, ki so padale na okoliška poslopja. Ponoči sta se dve škatli celo vžgali in goreli pri leseni ograji.«

Prejemniki socialnih transferjev porabijo denar za ognjemete, petarde in zabave, medtem pa ljudje, ki so delali 40 let, prejemajo mizerne pokojnine in nimajo niti za kurjavo ali hrano. Vaščani bomo naslednje leto postavili gasilsko cev in ob polnoči namesto ognjemeta zalivali naše sosede in njihove ognjemete ter preprečili podobna nevarna dejanja,« sporočajo z Mihovice.

Problemi, ki jih navajamo, niso od včeraj. Nič koliko črnila je bilo že prelitega na isto temo, a ljudje, ki sobivajo z Romi, opažajo, da gredo stvari na marsikaterem področju samo na slabše. O dogajanju na silvestrovo so obvestili policijo. 

Okoličani opozarjajo, da nimajo nič proti Romom, dokler se obnašajo kot vsi drugi in dokler spoštujejo javni red in mir. Vaščani Mihovice pa sporočajo, da bodo naslednje leto postavili gasilsko cev in ob polnoči namesto ognjemeta zalivali naše sosede in njihove ognjemete in preprečili podobna nevarna dejanja. 



Preberit tudi: 
Pri Ciganih pokalo kot na bojni fronti (FOTO)

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije