KAJ LAHKO PRIČAKUJETE

Presenečenje v Portorožu, ko so zagledali znesek na računu (FOTO)

Na glavo so plačali v povprečju več kot 20 evrov.
Fotografija: Portorož. FOTO: Tomi Lombar, Delo
Odpri galerijo
Portorož. FOTO: Tomi Lombar, Delo

Letošnji dopust bo nekoliko drugačen. Če ne zaradi pandemije, po kateri nič ne bo takšno, kot je bilo (vsaj do razvitja cepiva, pravijo), pa zaradi turističnih bonov, ki jih bomo lahko porabilii pri slovenskih ponudnikih.

Takšen znesek je bil na računu za štiri osebe. FOTO: Facebook
Takšen znesek je bil na računu za štiri osebe. FOTO: Facebook
Neka štiričlanska družinica je po koncu epidemije pri nas že preizkusila prenovljeno ponudbo slovenskih gostincev, kolikor je razumeti iz komentarja, pa se tja po novi izkušnji nekaj časa ne bo vrnila. Postregli so jim naročeno: lignje (dvakrat polnjene in ene ocvrte), čevapčiče s kajmakom, malo solato, dvakrat po deciliter vina, eno kokto in eno limonado. Po jedači in pijači pa jih je pričakal račun za 81 evrov. Družina meni, da je to precej, nas pa v oči bodejo predvsem naslednji zneski:

– za 3 decilitre limonade so plačali 4,6 evra,
– kruh (pogrinjek), kot je označeno na računu, jih je stal dodatnih 3,20 evra,
– porcija polnjenih lignjev je stala 18,80 evra. 

Nekateri so pod objavo pisali, da je to pač Portorož, kjer plačaš tudi dejstvo, da si ob morju (gostinci morajo v svoji ceni upoštevati verjetno višjo najemnino, kot jo gostincem zaračunajo drugod), medtem ko drugi menijo, da je zares drago.

Nekdo pa je zapisal nadvse zdravorazumsko: »A kdo, preden kar koli naroči, pogleda cenik, s tem da imajo po navadi kavarne in restavracije pred vhodom velike table, kjer je meni s cenami? Ne razumem teh presenečenj.«
 

​Kakšne so vaše izkušnje? Pišite nam, objavili jih bomo.


Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas