NOVO KORONAŽARIŠČE

Posnetek z Mariborskega Pohorja vam bo vzel sapo, poglejte, kakšna gneča je bila (FOTO)

Kljub izobešenemu opozorilu so ljudje izkoristili sneg. In ni jih bilo malo.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Roman Šipić

»Noben ukrep ni učinkovit, če se ga ne držiš.« Tako je fotografijo na twitterju pospremil tviteraš Jernej. Fotografija prikazuje, kako otroci in verjetno njihovi starši uživajo na pobeljenih pohorskih strminah (predvidevamo, da na nedeljsko popoldne, saj je datum objave 6. december ob 14.07). In to kljub temu, da je nabito obvestilo, da »zadrževanje in vsaka aktivnost na tem območju do preklica nista dovoljeni«. Mnogi se sprašujejo, kako je mogoče, da ni posredovala policija (ali inšpekcija), sploh ko je iz slovenske prestolnice slišati zgodbe, da preganjajo in kaznujejo celo tiste, ki popolnoma osamljeni jedo le burek.  


Zanimivo je, da je uradni vladni govorec za covid 19 Jelko Kacin ravno danes v oddaji na RTV Slovenija razkrila, da je bila malo manj kot polovica novih okužb v nedeljo odkritih na mariborskem območju, ki je novo žarišče.

Pod objavo je spisani veliko komentarjev. Nekateri pravijo, da gre za rekreacijo, drugi opozarjajo, da je tam polno ljudi, tudi ko ni snega: »Tudi, ko ni snega, je parkirišče pod vzpenjačo vsak dan nabito. Mariborčani imajo svojo Šmarno goro in v hrib ne sopihajo z masko.« Špela je komentirala: »Pa kako?! A ovce prav iščejo gužvo? Verjetno ja. Smo se sankali...sami samcati na hribčku v gozdu. 50 m stran pa total gužva na 10 m daljšem klancu na jasi.« Tudi Klemen je ogorčen: »Na tabli jasno piše da je ZADRŽEVAJE PREPOVEDANO. Kako je mogoče da vidiš tablo, jo preberš in greš vseeno? Gre za temeljni problem človeštva: Vemo da zadeva X ni v redu, ampak jo vseeno počnemo. Iz udobja. Ker nam je fajn.«
 

Imate zgodbo za nas? Pišite nam prek spodnjega obrazca.


Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas