BRALCI POROČAJO

Osramočena na avtobusu: zaradi urbane poklicali policijo, LPP odgovarja

Arogantno obnašanje: kontrolorja ali potnice?
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Voranc Vogel, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Voranc Vogel, Delo

Oglasila se nam je bralka, ki je na mestnem avtobusu doživela skrajno neprijetno izkušnjo. Kot je opisala, se je iz trgovine s polnimi rokami vrečk odpravila na avtobus. V naglici ni opazila, da se je pokazal rdeča lučka, ko je prislonila urbano, pozneje pa je do nje pristopil kontrolor.

»Urbano sem mu izročila, ne vedoč, da pri vstopu ni delovala. Opravičila sem se, veste imela sem polne roke in mogoče sem jo prekratek čas držala na avtomatu. A kontrolor je zelo nesramno odgovoril, da imam na njej le 1,20 evra. Res nisem vedela. Z varnostnikom sta rekla, da moram z avtobusa, in seveda sem se takoj strinjala. Rekla sem kontrolorju, da mu ni treba tako nesramno odgovarjati in biti aroganten. Ko smo prišli z avtobusa, so od mene poleg mesečne urbane zahtevali še osebni dokument. A ga pri sebi nisem imela, saj sem bila le v trgovini in sem s seboj imela plačilno kartico in urbano. Prosila sem jih za razumevanje, poleg tega pa je bil na tistem mestu urbanomat spet v okvari. Varnostnik je rekel, da mora poklicati policijo. Vprašala sem jih, ali mislijo resno. Res sem bila šokirana, počutila sem se grozno.« Pravi, da je bil varnostnik prijazen, kontrolorju pa je še namenila nekaj besed: »Rekla sem mu, da upam, da se mu to vrne, in ga vprašala, ali on ni nikoli nenamenoma naredil kakšnega prekrška.«


 

Ob varnostniku se je počutil ogroženega od nje?


Toda ko je prišel policist, je bralka doživela novo presenečenje. Oglobil jo je namreč kar za 225 evrov! Ker da ni upoštevala varnostnika in s seboj ni imela osebnega dokumenta. »Vse sem upoštevala: ko so iskali urbano, ko so rekli da grem z avtobusa. Še celo sama sem rekla, da grem z avtobusa. Res mi ni jasno, zakaj! Ko sem se vsa premražena odpravila v taksi in proti domu, sem začela brati izjavo kontrolorja in ulile so se mi solze: da sem ga zasula z žaljivkami, da nisem želela dati urbane, da se je on počutil ogroženega. Kako lahko nekdo tako laže na svojem delovnem mestu kot javni uslužbenec?«Ste tudi vi opazili kaj zanimivega? Pošljite nam fotografijo ali video.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas