Ogorčeno bralko na neurejeni progi fizično ustavili? »Ogrožala je preostale obiskovalce« (FOTO)

Ko nedeljski tek na smučeh ne gre po načrtih ... A vsaka zgodba ima dve plati.
Fotografija: FOTO: bralka Maia
Odpri galerijo
FOTO: bralka Maia

Letošnja smučarska sezona je zaradi vremena zagotovo slabša kot pretekla leta, a se najde kakšen dan, ki ga velja izkoristiti. Žal včasih poleg vremena potek dogodkov krojijo tudi preostali dejavniki.

Oglasila se nam je ogorčena bralka Maia, ki je pojasnila, da se je v nedeljo podala na tekaško progo v Ratečah, ki spada v sklop smučarko-tekaškega centra Rateče–Planica. Ugotovila je, da poleg visoke turistične takse zaračunavajo še pet evrov na osebo.

»Naj še pojasnim, da te dva nasilna redarja dobesedno fizično ustavita, ter kričita nate, če imaš karto.. skorajda smo poklicali policijo.. seveda, tudi, če tečeš samo na Italjanski strani, 'je to baje ena in ista proga' in si dolžan plačati.. res? Se naši sosedi s tem strinjajo? Turistična ponudba Kranjske gore, pri slovenskih plačah .. se enačijo s sosednjo Avstrijo, kjer dejansko ne plačaš nikjer več ko po 5 evrov, vendar so proge vrhunsko urejeno,« nam je sporočila in ob tem dodala fotografijo načete proge.


Vsaka zgodba ima dve plati ...

Ker pa ima vsaka zgodba dve plati, smo se obrnili na Turizem Kranjska Gora, natančneje na Mojco Mežek, ki skrbi za stike z javnostjo. Pojasnila je, da vsako tovrstno obtožbo jemljejo resno in preučijo dogajanje. »Informacija o urejenosti tekaških prog v smučarsko-tekaškem centru se dnevno objavlja na naši spletni strani pod sekcijo obvestila tekaške proge, Če so podatki in ura pri lastnostih posredovane fotografije pravilno navedeni je bila fotografija posneta nekaj pred 15. uro kar pomeni, da je bila takrat proga glede na vremenske pogoje in število obiskovalcev na tekaških progah v Ratečah že v precej slabšem stanju kot pred začetkom obratovanja, saj so bile v uporabi od 9. ure zjutraj. Proge se sicer ureja vsak večer po zaprtju smučarsko-tekaškega centra. A vremenske razmere to zimo nam žal niso naklonjene in vloženo je ogromno truda vseh vpletenih pri urejanje tekaških smučin, da bi bile kljub vsemu urejene na najvišjem možnem nivoju.«

FOTO: bralka Maia
FOTO: bralka Maia

Po njenih besedah sta nadzornika, obtožena neprimernega vedenja, povedala, da sta obiskovalko večkrat opozorila, da za uporabo tekaških prog potrebuje vozovnico, in jo napotila na bližnji prodajni mesti, poleg tega sta jo opozorila tudi na neupoštevanje pravil, ki so zapisana v pogojih poslovanja in so uporabnikom dostopna tudi na spletni strani.

Vsi poskusi, da bi obiskovalka spremenila odnos in vedenje, so bili neuspešni, zato sta jo po tem, ko se je želela še tretjič vrniti na tekaške proge brez vozovnice, nadzornika poskušala zaustaviti na progi, vendar se je obiskovalka brez vnaprejšnjega opozorila zaletela v enega izmed njiju.

»Z neupoštevanjem pravil s svojim početjem kot je tek v nasprotni smeri kot je dovoljeno, ogrožala obiskovalce smučarko-tekaškega centra Rateče-Planica.«

Za konec pravijo, da je nedeljski dogodek osamljen primer, zato ga še toliko bolj obžalujejo.

Kakšna pa je vaša izkušnja? Pišite nam.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije