DRAMA, DA TE KAP

Policijska akcija pri Romih v Krškem, ženska negibna obležala (VIDEO)

Rotacijske luči so razsvetljevale temo in razkrivale dogajanje.
Fotografija: Voznik (21) se je zaletel v policiste. FOTO: PU Novo mesto
Odpri galerijo
Voznik (21) se je zaletel v policiste. FOTO: PU Novo mesto

Bralec nas je opozoril na posnetek, ki se je včeraj zvečer znašel na družabnih omrežjih. Prikazuje policijsko akcijo v enem od romskih naselij, domnevno nekje na območju Krškega.

Policija naj bi se v naselje pripeljala z veliko hitrostjo, s prižganimi lučmi in sirenami. S seboj so pripeljali tudi vsaj enega psa. Bralca zanima, kaj je bil vzrok tega nočnega dogajanja: »Kaj se je dogajalo v romskem naselju, najverjetneje nekje v Krškem? Romi so na facebooku neposredno prenašali veliko policijsko racijo.« Opozarja, da je na posnetku videti mladoletne dekle, ki je negibno obležalo na tleh. Slišati je krike: »Nina, Nina! Kaj to delajo?« In tudi, naj jo odpeljejo zdravniku.

Policijska uprava Novo mesto, kamor spada območje Krškega, pojasnjuje, da se je vse začelo v sredo okoli 19. ure, ko so ustavljali voznika osebnega vozila peugeot, ki pa svetlobnih in zvočnih znakov policije ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval vožnjo: »Pri Drnovem so poskušali voznika ustaviti policisti v drugem vozilu, takrat pa se je namerno zaletel v vozilo policije in nadaljeval vožnjo. Na izsleditev nevarnega voznika je bilo napotenih več policijskih patrulj in policisti so ga ustavili v naselju v okolici Krškega. Za voznika in potnika so uporabili prisilna sredstva in ju obvladali.«

V policijskem vozilu, v katero je trčil 21-letni voznik, sta bila lažje poškodovana dva policista. Oskrbeli so ju v Zdravstvenem domu Krško.

»Med intervencijo policistov so prebivalci naselja v službena vozila metali kamenje in poškodovali še štiri službena vozila. V nadaljevanju so policisti omogočili varen prihod reševalcem in izvedbo nalog, ko so nudili pomoč mladoletnici, ki je izgubila zavest. Dodajamo, da mladoletnica ni bila udeležena v nobenem izmed policijskih postopkov. Policisti in kriminalisti nadaljujejo intenzivno preiskavo in ugotavljanje vseh okoliščin kaznivih dejanj preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, tatvine in poškodovanja tuje stvari,« so dogajanje opisali v poročilu.

Pijan in kup nepravilnosti

Med postopkom so policisti ugotovili, da 21-letnik, ki je vozilo upravljal, nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka je imel 0,51 miligrama alkohola, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Odvzeli so mu prostost, policisti pa so ga odpeljali v prostore za pridržanje in zasegli avtomobil, v katerem so bili artikli, ki najverjetneje izvirajo iz kaznivega dejanja tatvine, pišejo v odgovoru policisti.

 

Vozniku (21), ki je z namerno prometno nesrečo kot mladoletnik že poškodoval službeno vozilo policije, so zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog v višini 3.640 evrov.

Spodaj najdete posnetek dela dogajanja.

Imate zgodbo za nas? Pišite nam prek spodnjega obrazca.


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije