BRALCI POROČAJO

Nakup čevljev je postal loterija, bralec Darko jih je pomerjal kar na parkirišču

Inšpektorji na delu že prvi dan.
Fotografija: Pomerjanje čevljev ni dovoljeno. FOTO: Janez Petkovšek 
Odpri galerijo
Pomerjanje čevljev ni dovoljeno. FOTO: Janez Petkovšek 

Bralec Darko poroča o skrajno čudnem pristopu, ki ga je zadnje dni treba ubirati pri tako preprostem opravilu kot je nakup novih čevljev. Spomnimo, da je vlada dovolila vnovično odprtje trgovin z oblačili in obutvijo, ni pa dovolila pomerjanja izdelkov pred nakupom.

Zato se je naš Darko počutil kot na lotu: mi bodo izbrani čevlji prav ali ne? Mi bodo napačno številko trgovci hoteli zamenjati? K temu namreč niso zakonsko obvezani, če je izdelek, ki so ga prodali, brezhiben? Muke mu je pomagala pogasiti prijazna prodajalka, ki je svetovala, naj kupljene čevlje odnese na parkirišče, pomeri in prinese nazaj, če ne bodo ustrezali.

Darko je to res storil. Trikrat. Prvi so bili premajhni, drugi preveliki, šele tretji pa ravno pravšnji. In vsakič je s slabo vestjo gledal ubogo prodajalko, ki je morala stornirati staro naročilo, izpolniti vse možne formularje, vrnjene čevlje opremiti z novimi značkami proti kraji in nato opraviti nov nakup. K sreči je bil Darko sam v trgovini; če bi bilo kupcev več, kdo ve, koliko časa bi trajalo.

»Kaj pa, če bi raje za trenutek pogledali stran, jaz pa bi v varnem zavetju polic hitro preizkusil čevelj pred nakupom?«, je zanimalo Darka? »Ni šans,« pravi prodajalka. Povedala mu je, da so ta dan (prvi dan vnovičnega odprtja!) že imeli obisk inšpektorja, ki je lovil malopridneže, ki bi nemara hoteli trositi viruse z nogavic na čevelj pred nakupom (po nakupu pa ni problema). »Lahko ste prav vi inšpektor, kako naj vem?!«, mu je povedala. In še sumljivo premerila Darkovo ženo Milico, če se pod njeno masko morda ne skriva ostra inšpektorica.

Kot smo izvedeli, tak prikriti pristop inšpektorjev ne bi bil nič čudnega. Darko je namreč v pogovoru izvedel, da se državni organi poslužujejo vsakovrstnih prefriganih metod za preizkušanje trgovcev. Tako so imeli v ljubljanski trgovini pred meseci obisk inšpektorja, ki je prišel preverjat trgovca pod krinko provokatorja - nasprotnika nošenja mask. Strumno je prikorakal v trgovino brez maske in se začel hudovati nad osebjem, ki ga je poskušalo vreči ven. Če bi mu pogledali skozi prste in mu dopustili nakup brez maske, pa bi trgovca kaj hitro spekel s plačilnim nalogom zaradi neupoštevanja protikoronskih ukrepov.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas