ZLATI ZAPISKI?

Mamica zgrožena: Nekaj hudo gnilega je med nami, to počnejo današnji otroci

Pravi, da si učenci med seboj ne posojajo več zvezkov.
Fotografija: Fant, ki je prestal operacijo, zapiskov od sošolcev ni dobil. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Fant, ki je prestal operacijo, zapiskov od sošolcev ni dobil. FOTO: Getty Images, Istockphoto

Na enem izmed slovenskih forumov se je pojavil zapis zgrožene mamice, ki ne more verjeti, kam smo prišli. Kot je pojasnila, je bil njen sin kar precej ur odsoten od pouka, saj je bil poškodovan in je imel operacijo. Ko so želeli priti do sošolke ali sošolca, ki bi posodil zapiske za ta čas, so naleteli na hladno prho. Kot pravi, starši otrokom ne dovolijo, da bi posojali zvezke. Nekateri uporabniki menijo, da takšen odziv sošolcev oziroma staršev ni sprejemljiv, medtem ko so drugi celo prepričani, da bi morala zgrožena mamica staršem ponuditi nekaj deset evrov za izposojo, češ da je otrok, ki ima urejene zvezke, vendarle v delo vložil nekaj časa.

Zapis zgrožene mamice objavljamo v celoti (nelektorirano):

»Otroci si v šoli ne posojajo več zvezkov. Pa kam smo to prišli. V primeru, da je otrok odsoten od pouka in potrebuje snov za prepisat, si itak želi zapiske od nekoga, ki ima urejen zvezek in čim več zapisanega. Pridne sošolke zvezkov ne posojajo. Je posredovala podravnateljica in to sedaj izgleda tako, da starš pokliče njo, ona si sposodi zvezek od ta pridnih učenk, ga fotokopira in fotokopije preda otroku, ki je za njih prosil.

Sin je bil kar nekaj ur odsoten od pouka, ker je bil poškodovan in imel operacijo. Me kliče podravnateljica, da zapiskev od pridnih punc ne more dobiti, ker so njihovi starš prepovedali. WTF? Kličem enega od teh staršev, skoraj na kolenih prosim za zapiske in mi reče, da oni te ne morejo, ker so preveč zasedeni, naj pokličemo koga, ki ima manj popoldanskih obremenitev kot njihova hči. Pa pravim, da lahko pridem do njih in pofotkam, to je za jih max 2 minuti. Tipček pravi, ma ok, ti bom poslal po mailu. Maila ne dočakam.

Zdaj pa vi meni povejte, kakšne otroke to mi vzgajamo? Produkt takih staršev ne more biti prav nič dobrega. Najhuje pa je, ker to ni osamljen primer. Meni se zdi, da smo vsi skupaj skrenili iz poti. Nekaj hudo gnilega je med nami, če si otroci ne posojajo več zvezkov, zato da slučajno ne bo tisti ki zvezek potrebuje, znal več od tistega, ki zvezek posoja.«

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas