POTREBOVALA JE POMOČ

Mamica nad bolnišnico: Kar je preveč, je pa res preveč

Pričakovala je, da bodo zmožni oskrbeti sina. 
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Halfpoint Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Halfpoint Getty Images/istockphoto

Mamica Anja je na facebooku opisala slabo izkušnjo z bolnišnico v Izoli. Tam bi morali njenemu petmesečnemu sinu zamenjati sondo, ki si jo je potegnil iz nosa. Ni se zgodilo prvič, zato bi morali po njenem mnenju biti na to pripravljeni. A sonde niso imeli. Pa to še ni bilo vse ... Takole je zapisala (nelektorirano):

»Kar je prevec je pa res prevec.... Tretjic v 14h dneh si je nas Žan potegnil ven nazogastricno sondo(NGS) in so v Ljubljani se dogovorili z Izolo, da nam zamenjajo v Izoli. Ok.

Prvic, Izola. Neuspesno. Niso imeli sond. Po tem ko so nasli v celi faking bolnici 3dnevno sondo, je niso znali vstavit. Po 4h urah, smo bli v Ljubljani... Z resilcem. Sonda je bila v 5min vstavljena.

Drugic... Izola,urgenca. HB je delal oz. Dezural nas pediater, ki je zdravnici(isti kot 1.c) pomagal vstavit NGS-ki smo jo tokrat imeli s sabo, iz Lj. Da ni njega.... Ja, bi spet morali v LJ.! Sond se vedno niso nabavili, minilo je 10 dni.

Tretjic... Danes... VISEK! Klicem v Izolo, da si je Žan spet izvlekel sondo. Med klicem, je sestra sla ureverjat ce imajo sonde in se posvetovat z ostalim osebjem, pride na telefon...: "Gospa nimamo se sond, niti jih nebomo imeli, mi imamo 2 primera na leto, teh sond je v paketu 100 in kaj bomo z ostalimi?!" sem rekla "ja zdej imaste tak primer. Lahko si on vsak dan izvlece, kaj bomo vsak dan v Lj. Se vozili?!" je rekla:"ja naj si ne vlece ven." znorela sem. :" kako boste 5mesecnemu otroku dopovedali da si ne vlece sonde ven! V Ljubljani so bili zmenjeni z vami, da pridemo menjat gor. Tretjic ze, nimaste sonde!"

:" ja so mi rekle sestre da so bili problemi s sondo... In se ostali. Sej ni pomembno. " (problem ker je alen zagrozil da kaj se grejo, da sond nimajo, da kljub klicu iz Lj. Niso pripravljeni na Žana in povrh vsega neznajo vstavit sonde.)
Izola.... Brez besed sem. Tokrat res! Ne bo se koncalo tukaj....za eno sondo, ki jo v Ljubljani vstavijo v 5h minutah, se moremo iz Kopra vozit gor... Pa imamo 3min do Izole!«
Anja. FOTO: Facebook
Anja. FOTO: Facebook


Za pojasnila smo se obrnili tudi na izolsko bolnišnico. Čakamo na odgovore.

Imate zgodbo za nas? Pišite nam prek spodnjega obrazca.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije