NEODGOVORNO RAVNANJE

Koronavirus iz Hrvaške prinesel v slovenski fitnes: poglejte, kaj je naredil

Fitnes center v Sevnici je zaradi pozitivne osebe na koronavirus začasno zaprl svoje prostore.
Fotografija: FOTO: Pixabay
Odpri galerijo
FOTO: Pixabay

Da večina okužb v Slovenijo prihaja iz tujine, so se lahko prepričali tudi v enem od fitnes centrov v Sevnici. Bralec nam je poslal povezavo do obvestila fitnes centra, kjer navajajo, da so bili zaradi osebe, ki se je domnevno okužila v Zagrebu, prisiljeni začasno zapreti svoje prostore.



»Zaradi osebe, ki je danes zjutraj sporočila, da je pozitivna na covid 19 in se je najverjetneje (po poteku zgodbe) okužila v Zagrebu ter je včeraj zvečer obiskala fitnes v Sevnici, obveščamo, da fitnes v Sevnici preventivno zapiramo za vsaj naslednje tri dni! Fitnes je v celoti razkužen in sicer varen za uporabo, vendar smo se odločili, da vseeno ravnamo odgovorno. Prosimo za razumevanje!« je zapisalo vodstvo fitnes centra.
Preberite tudi: Od danes nova pravila za vstop na Hrvaško, minister Gantar odsvetuje pot k sosedom
Začasno zapiranje javnih prostorov bo, kot kaže, naša nova realnost, s katero se bodo morali sprijazniti tako osebni trenerji, ki se spopadajo s finančnimi težavami, kot tudi vadbe željni posamezniki, ki lahko do nekaterih vadbenih pripomočkov dostopajo le v fitnes centrih.

Bralec je zapisal, da je vesel, da je oseba svoje zdravstveno stanje sporočila in s tem verjetno preprečila, da bi se virus širil še na ostale obiskovalce, a da bi vseeno lahko ostala doma in ne hodila v fitnes, če ji je bilo to naročeno zaradi simptomov, zaradi katerih se je testirala na covid-19.

V Sloveniji je bilo med 22. in 29. junijem potrjenih 64 primerov, od tega 25 primerov uvoženih iz tujine (11 BiH, 7 Srbija, 4 Kosovo, 2 Hrvaška, 1 Kazahstan), 18 primerov, ki so povezani z uvoženimi primeri, 18 primerov, povezanih z lokalnim virusom okužbe, in trije, za katere ni znan vir okužbe.
   

Ste tudi vi opazili kaj zanimivega? Pošljite nam fotografijo ali video.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije