NA MOJI POTKI

Kje voziš, k***?!? Bralka Maja ogorčena in vam ima marsikaj povedati

Sprehajalci na priljubljenih ljubljanskih hribčkih hodite po cestah, ki jih plačujemo mi, pravi bralka. 
Fotografija: Golovec je priljubljeno sprehajališče in poligon za tek. Fotografija je arhivska. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Golovec je priljubljeno sprehajališče in poligon za tek. Fotografija je arhivska. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Bralka Maja se je na nas obrnila po petkovem obisku svoje parcele na ljubljanskem Golovcu. Na poti proti svoji posesti je namreč doživela šok. 

Takole je zapisala (nelektorirano)

 »Dragi rekreativci, vsi tisti, ki redno uporabljate gozdne poti. Danes sem se, tako kot že nekajkrat to pomlad, z avtomobilom odpeljala v gozd, da si pripravimo kurjavo. Za menoj, sicer bolj počasi se je peljal mož s traktorjem in prikolico, ampak tako daleč (cca 5 minut), da niti približno ni bilo videti najine povezave. 

Ko ob gozdni poti srečam gospo srednjih let s psom, ki se pogovarja z nekim gospodom. Vse OK. Ampak, ko se zapeljem mimo nje, ona izjavi nekaj, kar mi je pokvarilo ves dan, pa mogoče tudi teden: Kurba, kaj se tukaj voziš. Nisem mogla verjeti svojim ušesom. Ni mi dalo miru in sem se v tistem trenutku ustavila in ji odgovorila: Gospa, nisem kurba, ampak se peljem do svoje parcele, da pospravim svoja drva!!!!

Še zdaj se tresem ko pomislim na to. In še zdaj ne morem verjeti da sem jo ob tej njeni nizkotni izjavi uspela nasloviti z gospa!!!!!
Ona se je neki zagovarjala, da to ni bilo namenjeno meni….. ja komu drugemu pa, svojemu psu ki ga pelje na sprehod na Golovec tega zagotovo ni rekla, drugega na kolesih, kot mene pa tam zraven ni bilo. Jaz sem se odpeljala naprej, ko sem se ustavila na svoji parceli in malo predihala pa mi je bilo žal, da ji nisem povedala še nekaj sočnih.
 
Dragi rekreativci (pešci, kolesarji, in drugi, ki tam sploh nebi smeli biti), vi se sploh ne zavedate, da poti ki jih dnevno uporabljate niso prvotno namenjene vam, ampak ste si jih vzeli za svoje. Uporabljamo jih lahko brez kakršnih koli zadržkov le lastniki gozdnih površin, da se pripeljemo do svoje parcele. Pa ali je to z avtom ali traktorjem. Pač mi na čelu ne piše zakaj sem tam. Ampak imamo za to vso pravico!!!!
 
Zapomnite pa si, da lastniki vsako leto plačamo "Pristojbino za vzdrževanje gozdnih cest". Pa jo uporabimo nekajkrat letno, odvisno od potrebe, količino lesa, ki ga mislimo za naslednjo sezono pripraviti. V mojem primeru ne vem če bo 10x. Uporabimo jo skrajno skrbno, tako kot naravo okoli, ki nam daje prenekatere plodove in koristi.

Vi pa jih uporabljate, nekateri leta in leta….. zastonj!!!! Pa bi vi še hodili tam, če bi morali vsakič plačati 1€, ali pa letno 20€, kot nekakšno gozdno vinjeto?
 
Lahko me linčate, ampak do neke mere dam prav tistemu ki je po gozdu na Pohorju napeljal žice. Za koji k**** se imate po njegovi/moji parceli vozit, hodit, uničevati…? Tudi na Golovcu je kolesarjev ogromno, nekaj jih zaide tudi iz predvidenih poti in potem jim je krivo, ko je na ˝njihovi trasi˝ postavljeno posekano drevo.
 
In kar groza me je sedaj, ko bo v maju pohod okoli PST. Upam, da ne bo celega kupa odpadkov in še več ˝novih poti˝ ki si jih boste utrli. Odpadki so za v dolino, saj če še ne veste, SNAGA d.o.o. po Golovcu ne čisti in poti je že več kot dovolj!!!«


Imate zgodbo za nas? Pišite nam, dodajte fotografijo ali video. 



 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije