PISMO JEZNE BRALKE

Jovanka obupala nad zdravstvom: Oblastnikom ni nikoli dovolj, kot bi jedli denar na solati!

Objavljeno 03. september 2019 19.53 | Posodobljeno 03. september 2019 20.29 | Piše: S. N.

Tudi nam bo nekoč vsega dovolj, je prepričana bralka.

Za zdravstvo plačujemo vedno več, dobimo pa vedno manj, meni Jovanka. FOTO: Tadej Regent, Delo
LJUBLJANA – Dogodek v eni izmed lekarn je bralko Jovanko tako zelo razhudil, da se je odločila napisati pismo, v katerem podaja »svoje, pa tudi mnenje drugih podobno mislečih prebivalcev Slovenije«.

Njeno pismo (nelektorirano) objavljamo v celoti:

»Danes sem šla v lekarno (ni pomembno katero) in sem bila zelo neprijetno presenečena. Hotela sem dvigniti zdravila na recept, za pritisk, Amlesa 5mg, katera jemljem že mnogo let. Ker na zalogi niso imeli le teh, mi je gospa v lekarni prijazno razložila, da imajo ista zdravila le, da so 10mg. Sprejela sem predlagane tabletke, s presenečenjem, ker sem le ta morala doplačati dva evra in še nekaj centov. Ker do sedaj nisem teh tablet nikoli doplačevala sem vprašala od kdaj tako. Gospa mi je zopet prijazno odgovorila, da zato, ker je to manjše pakiranje, ki se mora doplačati.

Če sklepam po svoji pameti, torej niso doplačljiva zdravila pač pa embalaža. Se pravi, da namensko pakirajo v manjših embalažah, samo da paciente mozgajo z doplačili. Saj vem, da je zdravje največja dobrina in je zelo drago, če zboliš. Vendar v naši »dragi« državi mnogi plačujemo v zdravstveno blagajno. Veliko je govora o mnogih nepravilnosti glede zdravstvenih zavarovanj. A komu to mar?

Ko zmanjka v malhi denarja, udri ga po tistih, ki vedno znova in znova pitamo ta sistem. Ko smo pred mnogimi leti uvedli dodatno zavarovanje je bilo to minimalno in ni bilo treba doplačevati ničesar; dokler niso…. in ni bilo čakalnih vrst, kdor je bil potreben je šel tudi v zdravilišče, do katerega je zdaj skoraj nemogoče priti, sploh iz nekaterih regij Slovenije. itd, itd. Zdaj pa ni nikoli dovolj denarja v malhi, za NAŠE zdravje!

Ko se spomnijo prikažejo izgubo in ponovna podražitev dodatnega zavarovanja.. Poleg opravičila zakaj je do tega prišlo, pošljejo še cel kup papirjev in ponudb še za dodatna zavarovanja kot so: zobozdravstvo, zavarovanje proti raku, ki te napada z leve in desne in blabla... Zavarovanje na zavarovanje. Od kot vzeti?

Poleg doplačil na recept porabiš v lekarnah veliko evrčkov tudi za razna mazila proti bolečinam in sirupe, ki si jih moramo kupiti. V veliki meri doplačil v zdravstveno blagajno moramo bolnim državljanom v naši državi pomagati z zbiranjem zamaškov, dobrodelnimi prireditvami in podobno. Oblastnikom in njihovim pribočnikom ni nikoli dovolj, kot bi jedli denar na solati!

Ker imamo v Sloveniji mnogi, ki s svojim delom še, in smo prispevali za dobro bit naše domovine mizerne dohodke, tega ne zmoremo več. A koga od tistih, ki bi jih moralo brigati to sploh skrbi? Vsi ki se pririnejo na oblast najprej poskrbijo za pisanje novih zakonov, ki udarijo po žepih vedno iste in iste pridne davkoplačevalce, izmozgance; Tudi nam bo nekoč vsega dovolj. Morda ne danes, jutri pa že mogoče.

Da ne bo pomote! Zdravniki, medicinske sestre, farmacevti in ostali zdravstveni delavci: KAPO DOL! Kolikor je v njihovi moči nam pomagajo, so zelo prijazni in naj ostanejo taki kot so. Jaz osebno sem imela do sedaj z njimi dobre izkušnje. Vse ostalo se v tem prispevku nanaša na tiste, ki upravljajo z nami tako, da ostane njim čim več v preluknjanih žepih.«


Ste tudi vi opazili kaj zanimivega? Pošljite nam fotografijo ali video.

Deli s prijatelji