BRALKA POROČEVALKA

Jezna bralka: To je nedopustno, otroci se ne morejo igrati na takem igrišču (FOTO)

Mojca je razočarana nad igrali ob Koseškem bajerju.
Fotografija: Otroško igrišče ob Koseškem bajerju. FOTO: Mojca, bralka poročevalka
Odpri galerijo
Otroško igrišče ob Koseškem bajerju. FOTO: Mojca, bralka poročevalka

Prejeli smo sporočilo bralke Mojce, ki nas je opozorila na neustrezno urejeno otroško igrišče pri Koseškem bajerju. Kot je zapisala, se tamkajšnja igrala ob vsakem dežju spremenijo v otočke sredi jezerca. Priložila je nazorne fotografije, ki si jih lahko ogledate v fotogaleriji (te so bile narejene še pred zapadlim snegom, smo pa pred objavo želeli pridobiti odgovore MOL, od koder so nam odgovorili šele po dveh tednih). »V zadnjem letu s svojimi otroki redno obiskujem to igrišče in ne razumem, zakaj se stanje ne sanira. Otroci so vsakič premočeni, saj jim voda sega tudi čez gležnje. Tudi pri tistih igralih, kjer voda ni tako visoka, je moteča, saj mora otrok, če želi do igrala, stopiti v vodo. Enako, ko igralo neha uporabljati.«

Ljubljansko občino smo povprašali, zakaj igrišča ne sanirajo in ali se bo to zgodilo vsaj v bližnji prihodnosti. Pravijo, da bodo omenjeno igrišče predvidoma uredili spomladi. V MOL vzdržujejo 219 javnih otroških igrišč. Vsako leto obnovijo ali na novo uredijo približno 10 igrišč, medtem ko redno vzdrževanje igrišč poteka kontinuirano, skladno s potrebami in prioritetami glede na stanje in kategorijo posameznega igrišča. »Tedensko izvajamo vizualne preglede igrišč in na približno štiri mesece tudi funkcionalne preglede ter ukrepamo skladno z ugotovitvami. Če gre za poškodbo igrala, ki ogroža varnost otrok, ga takoj zaščitimo in popravimo v najkrajšem možnem času. Na igrišču pri Koseškem bajerju smo ob pregledu ugotovili, da je eno večnamensko igralo zalila voda, kar bomo sanirali predvidoma spomladi,« so še zapisali.

Kot je omenila bralka in je vidno na fotografijah, pa se po dežju v vodi ne znajde samo eno igralo. Ali bodo to ugotovili tudi na občini in sanirali tudi druga igrala, vas obvestimo spomladi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije