BRALEC POROČEVALEC

Grozljivi prizor z Bleda: »To ni podoba raja, ki jo tako radi oglašujejo« (FOTO)

Bralec nas je opozoril na hude posledice ribolova na Blejskem jezeru.
Fotografija: Nesrečna raca. FOTO: bralec Gregor
Odpri galerijo
Nesrečna raca. FOTO: bralec Gregor

Bralec Gregor nam je poslal fotografije trpeče živali, ki jih je posnel pretekli konec tedna. V soboto sta s prijateljem na Blejskem jezeru naletela na prizor, ki razjezi in užalosti vse ljubitelje živali.

Raca s trnkom pod kljunom. FOTO: bralec Gregor
Raca s trnkom pod kljunom. FOTO: bralec Gregor
»Pred hudo in trpečo smrtjo sva rešila raco mlakarico, ki se ji je zaradi malomarnosti blejskih ribičev v kljun zataknila ribiška vaba s trojčkom trnkov. Trnek je raci prebodel kožo na spodnji čeljusti. Odstranitev je bila izjemno zahtevna, saj je bilo najprej potrebno odstraniti zalustnik, ki onemogoča izvlek trnka. Po uspešno odstranjenem trnku sva raco vrnila v jezero.« Tako je dogodek opisal eden izmed rešiteljev trpeče živali.

Posledice. FOTO: bralec Gregor
Posledice. FOTO: bralec Gregor
Bralec je opozoril tudi na dejstvo, da se zadeva ni zgodila prvič. Povedal je, da je že velikokrat opazil race in labode, ki imajo v telesa zapičen trnek ali okoli nog ali peruti zavozlan ribiški laks. »Žalostno pri tem je, da je vodja blejskih ribičev 'veliki naravovarstvenik'. Takšna ribiška problematika se na Bledu vleče že kar nekaj let. A žal so za nepotrebno trpljenje živali preprosto gluhi. Ta primer je samo eden v vrsti dokazov, da zadeva ne sodi v blejsko podobo raja, ki jo tako radi oglašujejo,« meni Gregor.

Če tudi vi opazite kaj neprimernega, nam pišite.

Več iz te teme:

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas