TOP SEZONA

FOTO: Šok za Slovenca: ko je prejel račun, ni mogel verjeti očem

Naši sosedje se ne menijo za svarila in pritožbe gostov. Cene v avgustu so se še zvišale. Se tudi vam zdijo nekoliko pretirane?
Fotografija: Račun v restavraciji Maruzzella v Zambratiji. FOTO: bralec
Odpri galerijo
Račun v restavraciji Maruzzella v Zambratiji. FOTO: bralec

ZAMBRATIJA – Že večkrat smo v tej turistični sezoni pisali, kako so poskočile cene turističnih storitev pri naših sosedih Hrvatih, kjer Slovenci še vedno počitnikujejo v največjem številu. Pred nekaj dnevi nam je bralec sporočil, da so mu v eni izmed restavracij zaračunali celo pogrinjek, ki je stal skoraj toliko kot glavna jed. To na Hrvaškem do letos ni bilo v navadi. 

Tokrat nam je bralec poslal račun iz restavracije Maruzzella v Istri, natančneje v Zambratiji. Kot trdi, so cene še dodatno dvignili, od prejšnjega tedna so se za eno jed v povprečju zvišale za 10 kun. Kot je razvidno s fotografije računa, zdaj porcija sardel znaša že 60 kun, porcija šopske solate, na primer, pa 40 kun. Še prejšnji teden naj bi bile cene teh dveh jedi nižje za 10 kun. 

Kar nekaj poročil je bilo letos že prebrati, da je število turistov na Hrvaškem v tej sezoni manjše od pričakovanega. Verjetno vzrok tiči tudi v nenehnem draženju, ki se mu Hrvati kar nočejo in nočejo odpovedati.
 

Ste tudi vi opazili kaj zanimivega? Pošljite nam fotografijo ali video.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije