NOČNA MORA

FOTO: Poglejte, kako je slovensko družino nategnila in okradla lastnica stanovanja

Čez noč si je premislila.
Fotografija: Njeno mamo naj bi fizično napadla. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Njeno mamo naj bi fizično napadla. FOTO: Facebook

SLOVENSKE KONJICE – Martina iz Celja je na facebooku delila svojo izkušnjo najema stanovanja, ki se je sprevrgel v nočno moro. Kot pripoveduje, so se z lastnico dogovorili tako rekoč vse, pogodbo bi morali podpisati 2. septembra. Gospa je dovolila tudi, da družina še pred vselitvijo in podpisom v stanovanje pripelje svoje stvari. To je par v začetku tega tedna tudi storil. A le dva dni kasneje je sledil šok. Lastnica je Martino poklicala in povedala, da preklicuje dogovor ter podpis pogodbe. Zagrozila je tudi, če v dveh dneh ne prideta po svoje stvari, bodo končale na smetišču, zaračunala pa jim bo tudi skladiščenje. 

Martina je tako s partnerjem in svojo mamo odšla po stvari. Lastnica naj bi jim zabičala, naj pohitijo, češ da se njej mudi naprej. Celjanka je v stanovanje odšla prva, da bi preverila, ali so vse stvari na svojem mestu, vključno s skrito večjo vsoto denarja, ki je bil namenjen za varščino. 

Ko je Martina pregledovala stvari, je njena mama želela vstopiti v hišo, da bi ji pomagala pri nošenju prtljage. V tem trenutku pa je menda lastnica postala zelo žaljiva in nasilna do njene mame. Po Martininih besedah jo je zgrabila, porinila v kombi in ji zabičala, da ona nima kaj iskati v njeni hiši.

Kot še pripoveduje Celjanka, je – čeprav je pregledala vse stvari v stanovanju – ugotovila, da njenega denarja, ki ga je hranila v toaletni torbici, ni nikjer. Po incidentu so posredovali tudi policisti, a so Martini dali vedeti, da tega denarja ne bo več videla, saj dokazi za to, da ga je odtujila lastnica, ne obstajajo.

Komunicirali so tudi prek elektronske pošte. FOTO: Facebook
Komunicirali so tudi prek elektronske pošte. FOTO: Facebook
Komunicirali so tudi prek elektronske pošte. FOTO: Facebook
Komunicirali so tudi prek elektronske pošte. FOTO: Facebook


Martinin zapis objavljamo v celoti (nelektoriran):

"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NUJNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ŠE ENA ZELO NEPRIJETNA IZKUŠNJA, A ŽAL SPET PRI MENI-TOKRAT PRI CELOTNI DRUŽINI.
(TO KAR SEM NAPISALA JE S TEM NAMENOM, DA SE NEBO ŠE KDO OPEKEL, TAKO KOT SMO SE MI, SAJ TEGA NE PRIVOŠČIM RES NOBENEMU.) PAZITE KDO VAM DA STANOVANJA V NAJEM.

Najprej, da povem, živela sem v Štorah od decembra 2018 v stanovanju z 37m2, z 2 otrokoma, prijateljem(Žanom) in psom. Za nas je bilo nekako dovolj prostora, dokler ni prišla v sorodstvenem razmerju malo bolj osebna stvar (o kateri nebom razpravljala javno), zaradi katere nam je bila nujno potrebna selitev v večje stanovanje/hišo. Tako sva istega dne pričela z iskanjem večjega stanovanja.

(24.08.2019) Nakar sva po več urah, klicih, le našla stanovanje in osebo katero sprejme tudi psa. Dogovorili smo se, da pridemo na ogled naslednji dan in res smo odšli gledati, na naslov:
Celjska cesta XX, 3210 Slovenske Konjice.
Ker nam je bilo stanovanje všeč, smo rekli sicer, da bomo prespali, premislili in da bomo poklicali naslednji dan. Gospa (ime hranimo v uredništvu) se je s tem tudi strinjala. Naj še pripomnem, da je bila najemnina 420€/mesec + mesečni stroški. Varščina je bila v višini 2 najemnin + tekoča najemnina za poravnati(torej: 840€+420€). Naslednji dan sva poklicala, da sva se odločila za to stanovanje gospo Polono sva tudi kontaktirala, katera pa se je tudi strinjala. Po telefonu smo se isti dan(27.08.2019) se tudi dogovorili, da bo pogodba spisana isti dan (kar je tudi bila, sicer na mailu), ampak, da se pogodba podpiše s ponedeljkom dne: 02.09.2019, nakar smo se tudi dogovorili, da lahko naše osebne stvari prej pripeljemo gor in da se poda »ara« v višini 100€, da je zagarantirano in da imamo streho nad glavo. 
Tako smo tudi storili.
27.08.2019- Sva s kombijem odpeljala stvari gor, ga. Polona naju je pričakala, povedala, da lahko dava stvari v hišo, tudi v zgornje nadstropje, kjer se nahaja kuhinja in ostali bivalni prostori. Da naj razpakirava stvari v hišo in ko bova končala, stanovanje zakleneva in dava ključ v nabiralnik ter napiševa sporočilo, ko bova odšla. Dogovorili smo se tudi za zgoraj omenjeno »aro«, katero sva ji dala in tudi ona nama je sama dala »potrdilo«, da jo je prijela. Ga. Polona je sama predlagala da se varščina plača v dveh obrokih, torej prvi mesec 1.del (namesto: 840€+420€ ampak-> 420€+420€) in drugi mesec 2.del. S tem sva se strinjala in povedala, da ji bova dala, 02.09.2019, ko bova tudi fizično pogodbo dobila in jo podpisala. Stvari sva dala v hišo, tudi v zgornje prostore, ko sva končala, sva dala, kot je bilo dogovorjeno, ključe v nabiralnik in ji poslala sporočilo ter odšla.
S tem, da sem prejšnje stanovanje v katerem smo živeli že izpraznila in ga dala v prvotno stanje kot je bilo na začetku ter vrnila ključe. Do 02.09.2019 bi živela pri moji mami.
Včeraj 29.08.2019 pa je prišlo do tega, da je ga. Polona klicala ob 12.19 uri ter povedala, da preklicuje dogovor, ter podpis pogodbe in da naj prideva po naše stvari. Kljub prošnji o premisleku (saj smo dejansko brez strehe nad glavo), da bi ostali notri se ni strinjala, saj je bil eden izmed razlogov, da ji je neki gospod ponudil dve varščini več kot je ona imela napisano, glavni razlog še sedaj ni jasen, saj je dejala, da se naju »ne tiče«. Ko sva ji objasnila, da nimamo kam iti, saj ima tudi moja mama premalo prostora da bi živeli skupaj (60m2 ), je dejala, da je ne zanima, saj so to naši družinski in socialni problemi ter ne njeni.
S ponovnim dogovarjanjem, kaj in kako bomo, smo včeraj tudi odšli po kombija, ter mojo mamo s tem namenom, da bi pomagala nositi stvari. Med tem časom, nam je tudi napisala mail, da v kolikor ne bomo odpeljali stvari v roku 2 dneh, bodo naše stvari, odpeljane na smetišče in da bo tudi zaračunano skladiščenje. Ker smo se prestrašili za naše stvari, predvsem stvari od otrok, smo kolikor hitro se je dalo, odšli v Slovenske Konjice. Predno smo prišli, smo ji tudi napisali, da smo na poti in da pridemo.
Prispeli smo okoli 19.00 ure, nje še ni bilo tam in je prispela 5 minut kasneje. Ko je prišla s svojim delavcem, je začela govoriti, da naj hitro spakiramo stvari, saj se njej mudi naprej. Notri sem prva odšla jaz, da bi pregledala ali so vse stvari na mestu tudi, vsota denarja, katero sem imela notri skrito (stvari je sama premikala iz zgornjih prostorov v spodnje) je pa z mano stopil tudi njen delavec. V tistem trenutku, ko sem jaz pregledovala stvari, sta moja mama in Žan hotela stopiti v stanovanje, s tem namenom, da bi pomagala nositi stvari, nakar je bila ga. Polona zelo žaljiva in nesramna do moje mame, ter jo zagrabila in porinila v kombi ter povedala, da nima ona kaj iskati v njeni hiši, čeprav je mama stala pred hišo med vhodnimi vrati. V tistem trenutku, sem pustila vse stvari, je Žan hotel iti v zgornje nadstropje, pogledati ali je vse prinesla dol, ampak mu tega ni dovolila in ga odrinila ter povedala, da morava tudi midva zapustiti stanovanje. Vsi smo zapustili stanovanje, Žana pa sem prosila, da je poklical policiste. V istem trenutku je klical tudi delavec od ga. Polone. Prispela sta v roku 30 minut. Obrazložili smo kaj se je dogajalo. Nakar nama je policist rekel da naj pregledava če imava vse stvari, da potem zložimo v kombi. Prvo, kar sem odšla pogledat, je bila denarna vsota, katero mi je mama posodila za varščino torej 840€, katero sem imela shranjeno v toaletni torbici. In kaj se je zgodilo DENARJA NI BILO NIKJER. Na koncu smo le prišli do dejstva, zakaj je ona po tako hitrem postopku rekla, da naj spakirava stvari. Na policijski postaji Slovenske Konjice smo podali zapisnik, ampak je sam policist dejal, da tega denarja ne bom dobila nazaj, saj nimamo dokazov da ga je odtujila ona. (Da sem denar pustila tam, vem predobro da sem sama kriva, a žal imam denar shranjen vedno na 3 različnih mestih. Je pa zelo dobra izkušnja, da ga nebom puščala nikjer več in da bo vedno z mano).
Še enkrat pa se zahvaljujem vsem policistom ki so pristopili do primera.
Srčno upam da gospa Polona ne bo še »nategnila« koga tako kot je nas.
PROSIM ZA DELITVE ČE VE KDO ZA KAKŠNO STANOVANJE ALI HIŠO KI JO DAJO V NAJEM IN DA VIDI ČIM VEČ LJUDI, DA NEBO ŠE NAPREJ DELALA TO KAR NA ŽALOST DELA."

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije