BRALEC POROČEVALEC

FOTO: Objestno parkiranje v Ljubljani. Kje so redarji?

S parkiranjem v prestolnici so same težave, zaradi česar imajo večkrat preglavice pešci.
Fotografija: Nepravilno parkirani avtomobil v Šiški. FOTO: bralec Aleksander
Odpri galerijo
Nepravilno parkirani avtomobil v Šiški. FOTO: bralec Aleksander

LJUBLJANA – »Kaj je potrebno, da bodo začeli redarji opravljati svoje delo« se sprašuje naš bralec Aleksander. V torek je v približno eni uri v Ljubljani naletel na »več kot pet objestnih parkiranih vozil, zaradi katerih bi moral pešec skakati na cesto. Višek je dostavno vozilo, ki ga je voznik pustil na cesti, ker je pač pločnik zagrajen s količki,« se je pridušal.


Na Mestni občini Ljubljana smo se pozanimali, kako ukrepajo redarji in kje sploh preverjajo pravilno parkiranje vozil:

»Problematike nepravilno parkiranih vozil se zavedamo. Na dežurno telefonsko številko Centra za operativno komunikacijo Mestnega redarstva 013061620 dnevno beležimo večje število klicev tako za intervencije kakor tudi za druga vprašanja in morebitno pomoč. Na vse prejete klice se odzovemo v čim krajšem možnem času. Pri tem je seveda potrebno upoštevati tudi stopnjo prioritet ukrepanja (prioriteta so šolska območja in interventne poti) in napotitve patrulje na kraj dogodka, saj stalnega nadzora na vseh lokacijah seveda ni možno zagotoviti. Pooblastila in pristojnosti za ukrepanje v tovrstnih zadevah ima tudi policija.«
 
Dodali so še, da je bilo skozi letošnje leto na Mestnem redarstvu MU MOL v povprečju zaposlenih 34 pooblaščenih uradnih oseb, ki delo opravljajo na terenu. Pri tem je bilo do 31. 10. 2019 izvedenih 61.400 ukrepov, kar je v povprečju 202 postopka na dan.
 

Ste tudi vi opazili kaj zanimivega? Pošljite nam fotografijo ali video.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije