PRETRESLJIV PRIZOR

FOTO (ni za občutljive): Bralka šokirana, mucek razpada vsem na očeh

Objavljeno 07. junij 2019 07.31 | Posodobljeno 07. junij 2019 08.04 | Piše: N. K.

Zakaj komunalno podjetje ne ukrepa?

Nesrečna žival razpada ob robu ceste. FOTO: Bralka poročevalka
BREŽICE – Naša bralka (ime hranimo v uredništvu) nas je opozorila na pretresljiv prizor, na katerega naleti praktično vsak dan. Že tri tedne ob robu ceste v neposredni bližini blokov in hiš leži, mrtev muc, ki ga je očitno nekdo povozil. Nesrečne živali ni pobral niti povzročitelj, prav tako je že tri tedne ne odstrani komunalna služba. »Sramota in velika žalost zame, ki obožujem živali! Nimam niti apetita, katastrofa!« se jezi bralka. Po njenih besedah se komunalni delavci vsak dan vozijo mimo in ne ukrepajo. 

V čem je težava, smo preverili na Komunali Brežice. Kot so pojasnili, odstranjevanje kadavrov povoženih živali spada med dela rednega vzdrževanja cest – preglede cest. Vzdrževanje cest na omenjeni lokaciji po njihovih besedah izvaja podjetje KOP Brežice d. d. na osnovi koncesijske pogodbe za izvajanje obveznih gospodarskih javnih služb redno vzdrževanje občinskih javnih cest in urejanje in čiščenje javnih površin in ne njihovo podjetje.

»Sami o kadavru na cesti nismo bili obveščeni (kolikor tudi lahko razumemo iz napisanega, lokacija, ki jo gospa navaja, ni v bližini našega podjetja Komunala Brežice d.o.o., temveč v bližini ene izmed lokacij podjetja KOP d.d.). Smo pa, takoj, ko ste nas seznanili z omenjeno situacijo reagirali in kontaktirali z upravljavcem ceste KOP Brežice d.d., ki bo izvedel nadaljnje potrebne ukrepe,« pojasnjujejo v podjetju.
 

 
Deli s prijatelji