BRALEC POROČA

FOTO: Helikopter nizko nad Šiško

Nizko letenje helikopterja je pritegnilo pozornost našega bralca.
Fotografija: Helikopter nad Šiško. FOTO: Bralec Marko
Odpri galerijo
Helikopter nad Šiško. FOTO: Bralec Marko

LJUBLJANA – Nizko preletavanje policijskega helikopterja v ljubljanski Šiški je pritegnilo pozornost našega bralca Marka. »Šiško zelo nizko preletava policijski helikopter. Kaj se dogaja?« ga je zanimalo.

PU Ljubljana smo povprašali, kaj se je okoli 12.20 dogajalo, a so nam pojasnili, da niso bili obveščeni o nobenem posebnem dogodku.

Kdaj policija uporabi policijski helikopter?


Na spletni strani policije pojasnjujejo, da ga uporabljajo pri urejanju in nadzorovanju cestnega prometa, zasledovanju storilcev kaznivih dejanj, nadzoru državne meje in reševanju ob naravnih nesrečah in nesrečah v gorah, pri prevozu dojenčkov v inkubatorjih, hudo bolnih in poškodovanih, pri odkrivanju in gašenju požarov na prostem, gradnji žičnic, planinskih koč, pri postavljanju oddajnikov in daljnovodov. Nešteto je primerov, ko so lahko helikopterji učinkovito priskočili na pomoč in rešili dragoceno življenje ali preprečili hujše posledice.

Na podlagi tega naloge enote združijo v različne sklope. Ti so policijsko operativne naloge, humanitarne naloge ter iskanje in reševanje, uporaba helikopterja za potrebe drugih državnih organov, naloge v okviru lastne dejavnosti in usposabljanje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije