POMURSKI SEJEM

FOTO: Cene, da te kap! Bralec za sok odštel več kot sedem evrov

Organizatorje žalosti, da se obiskovalci toliko ukvarjajo s cenami nekaterih gostincev.
Fotografija: Račun. FOTO: bralec
Odpri galerijo
Račun. FOTO: bralec

GORNJA RADGONA – V soboto se je v Gornji Radgoni začel sejem Agra, ki ga vsako leto obišče ogromno število Slovencev kot tudi tujih obiskovalcev. Kot kaže, si pri taki množici ljudi manejo roke tudi tamkajšnji gostinci, saj so pri nekaterih cene poskočile v nebo. Sodeč po računu, ki ga je objavil naš bralec, je bilo treba za pol litra pepsi kole odšteti kar 7,5 evra.

Po družbenih omrežjih so zakrožile tudi druge fotografije računov, ki so jih po krepčanju na sejmu prejeli obiskovalci. Za dva decilitra jabolčnega soka so morali plačati tri evre, cena malega piva je bila 3,5 evra, velikega pa 3,9 evra.

Z vprašanji, kako je mogoče, da je za pol litra soka treba odšteti skoraj enkrat več denarja kot za enako količino piva, smo se obrnili na organizatorja sejma. »Žal nam je, da ob izjemnih predstavitvah, strokovnih razstavah, dogajanju in obisku 57. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma Agra namenjajo obiskovalci družabnih omrežij toliko pozornosti obrobni temi cen nekaterih sejemskih gostincev,« je pojasnil predsednik uprave Pomurskega sejma Janez Erjavec.

Hrano in pijačo je mogoče na sejmu pokusiti brezplačno

Po besedah Erjavca cene pijač določajo gostinci sami in jih organizatorji ne morejo omejiti niti navzgor niti navzdol. Podobno je, kot pravi predsednik uprave, tudi z drugimi razstavljavci. »Poslovni razstavljavci, ugledna podjetja in proizvajalci, dopolnilne dejavnosti na kmetiji ponujajo ugodnejše, sejemske cene prehranskih izdelkov, vina, kmetijske mehanizacije, sadik, sredstev za nego rastlin in živali ... Številni razstavljavci ponujajo tradicionalne dobrote ter najnovejše jedi in pijače tudi v brezplačne pokušnje,« zagotavlja Erjavec.

Obiskovalcem organizatorji tako priporočajo, da podrobno preverijo ponudbo in cenike, preden se odločijo za osvežitev ali okrepitev pri katerem izmed zasebnih gostinskih ponudnikov, ki sodelujejo na sejmu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije