SHOD AKTIVISTOV

Drama v Mercatorju: ko je šla po meso, so jo napadli vegani

Pred vitrino z mesom je stalo in vzklikalo okoli 15 veganov.
Fotografija: Postavili so se pred mesne izdelke in vzklikali. FOTO: Arhiv Dela
Odpri galerijo
Postavili so se pred mesne izdelke in vzklikali. FOTO: Arhiv Dela

Bralka Barbara je v Mercatorju na Šmartinski cesti minulo soboto doživela nenavaden incident. Ko je prišla do toploteke, so tam stali vegani, ki so pred vitrino z mesom naredili živi zid in vzklikali: »To ni hrana!« in »Za pravice živali!« Vse skupaj so (bilo jih je okoli 15) po bralkinih besedah tudi snemali.

Da so v soboto aktivisti v soboto protestirali v eni izmed njihovih trgovin, so nam potrdili tudi v Mercatorju. Kot pravijo v družbi, je v soboto skupina aktivistov vstopila v hipermarket Mercator Šmartinska in vzklikala o pravicah živali. »Zaposleni v trgovini so aktiviste opozorili, da trgovina ni prostor za protestno dejavnost, in se v trgovini tudi ne sme snemati brez predhodnega dovoljenja. Aktivisti so se v trgovini zadržali nekaj minut in nato odšli,« so pojasnili. Tak protest se je, kot sami trdijo, v eni izmed njihovih trgovin zgodil prvič. »Upamo, da bodo v prihodnje aktivisti izbrali dovoljen način zborovanja, kot je denimo napovedan shod na javni površini.«

Slovenci spet razdeljeni na dva pola

V prvi polovici januarja so sicer prestolnico preplavili grafiti, ki pozivajo k veganstvu. Slovence so napisi razdelili v dva tabora: tiste, ki veganstvo podpirajo, in tiste, ki slednje pozivajo, naj svoje ideologije ne vsiljujejo drugim. 

Grafiti, ki so ujezili posameznike. FOTO: Facebook
Grafiti, ki so ujezili posameznike. FOTO: Facebook

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije