BRALEC POROČEVALEC

Drama v Izoli: za njegovo življenje so se borili 30 minut

Bralka želi pohvaliti reševalca iz vode in kopalce, ki so pomagali utopljenca ohraniti pri življenju.
Fotografija: Oživljanje je bilo uspešno. FOTO: bralka
Odpri galerijo
Oživljanje je bilo uspešno. FOTO: bralka

V četrtek malo po poldnevu se je v Portorožu zgodila tragedija, kjer kljub hitremu posredovanju kopalcev in nato še reševalcev niso mogli rešiti 81-letnega moškega, ki je utonil. Nekaj ur kasneje se je v Izoli odvijala podobna drama.

Naša bralka večkrat obišče Simonov zaliv. Tudi ta dan je bilo tako in malo pred 18. uro je bila priča temu, ko je reševalec iz vode Marko izvlekel iz morja utopljenca. »Na pomoč sta mu prišli dve Kranjčanki, s katerima sem kasneje govorila. Takoj so ga začeli oživljati. Skupaj so se borili 30 minut, da ne bi izgubili življenja 73-letnika,« je sporočila bralka. Ob pomoči še dveh ljudi so moškega oživljali do prihoda reševalcev in uspelo jim ga je obdržati pri življenju.

»Sem zelo ponosna na mladino, saj so zelo hitro reagirali na situacijo. Na slikah lahko vidite punci v beli majici in roza kopalkah, zelo pohvalno in pogumno, da sta tako mladi in sta se borili za življenje starejšega človeka. Na koncu smo jim tudi zelo glasno zaploskali. Največja zahvala gre reševalcu Marku in mladima dekletoma iz Kranja, ki sta povedali, da delata v zdravstvu, in pa tudi še enemu gospodu, ki je pomagal, zahvala gre tudi reševalcem in pa zdravniku iz izolske bolnišnice, ki so prišli na kraj dogodka v zelo kratkem času. Puncama pa želim še veliko tako pozitivnih izidov. Mislim, da bi morala javnost videti, kako dobrosrčni so lahko mladi ljudje,« je bila ganjena naša bralka.
 

Imate zgodbo za nas? Pišite nam.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije