BRALCI POROČAJO

Drama na Krvavcu: smučarji ujeti, pomoči ni bilo od nikoder (FOTO)

Prenehala je delovati gondola.
Fotografija: Smučarji ujeti na Krvavcu FOTO: bralec poročevalec
Odpri galerijo
Smučarji ujeti na Krvavcu FOTO: bralec poročevalec

Potem ko je bilo te dni z vseh slovenskih smučišč slišati vesti o sicer dobri smuki, a precej pretirani gneči, se je ob zaključku dobro obiskanega prazničnega tedna zapletlo na Krvavcu. Bralec nas je obvestil, da je prenehala delovati gondola za prevoz v dolino, zato je bilo na vrhu ujetih veliko smučarjev.

Med njimi so bili tudi številni otroci, vsi skupaj pa so več ur čakali na rešitev. Kabinska žičnica naj bi namreč nehala delovati okoli 14. ure. Smučarje naj bi v dolino vozili kombiji, a jih menda ni bilo od nikoder.

Med čakajočimi so številni otroci. FOTO: bralec poročevalec
Med čakajočimi so številni otroci. FOTO: bralec poročevalec

»Sramota, da v treh urah niso zmogli urediti načrta B,« je zapisal razočarani bralec in nam pozneje tudi sporočil, da so do parkirišča na planini Jezerce smučarje vozili s kombiji in z avtomobili, tudi lastniki gostišč na Krvavcu. Prednost so dali družinam z otroki. 

A dolgo potovanje se še ni končalo. Dolgo so čakali še tam, od koder sta vozila le dva avtobusa, saj je precej trajalo, da sta naredila krog. Premraženim smučarjem so postregli s čajem, je še sporočil naš poročevalec.

Okoli 20. ure se nam je bralec ponovno oglasil in povedal, da bodo do 20.30 verjetno vsi v dolini. »Ko smo se peljali dol, smo srečali tri dodatne avtobuse, ki so šli gor, tako da so se od dveh do zdaj le organizirali,« je še potarnal.

Gondola naj bi prenehala delovati okoli 14. ure. FOTO: bralec poročevalec
Gondola naj bi prenehala delovati okoli 14. ure. FOTO: bralec poročevalec

Z žičnice rešili vse

Kot je na naše poizvedovanje povedala vodja marketinga RTC Krvavec Barbara Trebušak, so za vse smučarje so organizirali prevoz s kombiji in z avtobusi. »Za vse smo zagotovili prevoz v dolino, seveda pa to traja več časa, vozi pa pet avtobusov neprestano v dolino,« je sporočila.

Trebušakova je dejala, da so vse smučarje rešili z žičnice, »tako da je bila linija prazna in ni prišlo do reševanja«. Dodala je, da so rešili vse in da ni nihče več ujet. »Stali so deset minut, potem so se malo premaknili, pa deset minut, tako da večurnega stoječega čakanja ni bilo,« je še povedala.

Kabinska žičnica je že popravljena in bo v ponedeljek normalno obratovala.

Na parkirišču Jezerce so jih čakali avtobusi. FOTO: bralec poročevalec
Na parkirišču Jezerce so jih čakali avtobusi. FOTO: bralec poročevalec

»Ni res, da je bil prevoz organiziran«

Med množico razjarjenih smučarjev je bila tudi bralka Mirela in zapisala naslednje: »Prevoz smučarjev v dolino še ni rešen, bil je en kombi na tisoč smučarjev. Od vhoda na gondolo do parkirišča Jezerce smo hodili 45 minut s smučmi na rami, v smučarskih čevlji in z dvema otrokoma. Ni res, da je bil prevoz organiziran. Nihče nam ni ničesar povedal. Ljudje so se začeli razhajati, brez potrebnih informacij. Zgodila se je velika nevšečnost in popolna neorganizacija v kritičnem trenutku. Zahtevali bomo vrnjen denar za dvodnevne karte za vse štiri in se žal odslej izogibali Krvavcu v velikem loku.«

Ste opazili kaj zanimivega? Pišite nam.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas