Toliko boste preplačali, če boste tankali na avtocesti

Cene pogonskega goriva so približno tri odstotke višje od reguliranih cen.
Fotografija: Cene pogonskih goriv niso povsod iste, kar je pred tremi leti omogočila delna sprostitev cen. FOTO: Max Rossi, Reuters
Odpri galerijo
Cene pogonskih goriv niso povsod iste, kar je pred tremi leti omogočila delna sprostitev cen. FOTO: Max Rossi, Reuters

Cene ob avtocestah in hitrih cestah niso enake tistim v naseljih, a včasih nimamo druge izbire, kot da svojega lačnega jeklenega konjička nahranimo z gorivom na najbližji bencinski črpalki.

Dražji bencin na avtocesti. FOTO: Bralec Aleks
Dražji bencin na avtocesti. FOTO: Bralec Aleks
Da nepremišljeno tankanje drago stane, se je prepričal tudi bralec Aleks, ki je svoj prazni rezervoar napolnil na Petrolovi bencinski črpalki Lukovica na štajerski avtocesti. Za liter 95-oktanskega motornega bencina je plačal 1,031 evra, kar je približno tri odstotka višje od reguliranih cen.

Na OMV bencinski črpalki Lopata bi ga točenje goriva prišlo še dražje. Tam bi za liter 95-oktanskega bencina odštel 1,039 evra.

Regulirane cene naftnih derivatov za obdobje od 16. junija do 29. junija ostajajo na enemu evru za liter bencina ali dizla, takšne cene pa vztrajajo že vse od 7. aprila.

Bralec se je preračuna lotil z vso resnostjo in izračunal, da bi na 40-litrov bencina privarčeval za kavo, če bi namesto na avtocesti tankal raje na bencinski črpalki v mestu. A življenje ni vedno predvidljivo in včasih je ravno najcenejša kavica najbolj dragocena.

Ste tudi vi opazili kaj zanimivega? Pošljite nam fotografijo ali video.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije