NIČ KRIVA NAPADENA

Slovenska fanta sta se javno opravičila. Poglejte, kaj sta zagrešila

Njuna tarča je bila mačka.
Fotografija: Mnogi še vedno ne morejo verjeti, kako nekateri ravnajo z živalmi. FOTO: Pixabay
Odpri galerijo
Mnogi še vedno ne morejo verjeti, kako nekateri ravnajo z živalmi. FOTO: Pixabay

LJUBLJANA – Po družabnih omrežjih kroži posnetek opravičila dveh fantov, ste nas opozorili. Najprej spregovori višji od njiju, ki ima za profilno fotografijo na enem od družabnih omrežij sebe, na kateri ima na sence naslonjeno pištolo: »Opravičil bi se, za kar sva naredila mački. In tudi ni bilo z namenom, da poškodujeva mačko, in se opravičujem iz srca.« Nato se v kadru pokaže manjši, ki doda: »Rada bi se opravičila čisto vsem, ki sva jih s tem prizadela, plus priseževa, da se to ne bo nikoli več zgodilo. Pa res se opravičujeva.«

Iz prej objavljenega posnetka se zdi, da sta fanta mačko zalučala čez ograjo. Posnetki so se po družabnih omrežjih hitro razširili in prišli do osebe (ali več), ki ju je poiskala. Očitno je bil obisk pri mladeničih dovolj prepričljiv, saj je sledilo javno videoopravičilo. A mnogi menijo, da opravičilo ni dovolj. Vsekakor pa je vse najbolj razveselil podatek, da jo je mačka odnesla brez poškodb.

Naj dodamo, da je v kazenskem zakoniku o mučenju živali zapisano naslednje:

(1) Kdor surovo ravna z živaljo ali ji po nepotrebnem povzroča trpljenje, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.
(2) Kdor z dejanjem iz prejšnjega odstavka muči več živali ali mučeno žival trajno hudo pohabi ali na krut način povzroči njen pogin, se kaznuje z zaporom do dveh let.

 

Imate zgodbo za nas? Pošljite nam jo prek spodnjega obrazca.


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije