ZASTONJ DO NEDELJE

Razvajamo bralce: tako lahko legalno in brezplačno dobite igro DiRT Rally

Objavljeno 30. avgust 2019 15.28 | Posodobljeno 30. avgust 2019 22.56 | Piše: E. N.

Privlačna simulacija dirkanja je na voljo popolnoma brezplačno: sledite navodilom, saj je pot do brezplačne igre samo ena. Časa imate le do nedelje popoldne.

Ljubitelji video iger lahko privlačno simulacijo dirkanja DiRT Rally v trgovinah in na spletu kupijo za okoli 30 evrov.

Obstaja pa način, kako do nje priti popolnoma brezplačno – in to legalno. Licenco obdržite za zmeraj. Sledite navodilom:
 1. Nakupa ne smete opraviti prek platforme Steam. Če bi to poskusili, vas bo igra stala skoraj 35 evrov. Namesto tega boste do ključa za Steam prišli po obvodu, ki ga pojasnjujemo v nadaljevanju.
 2. Obiščite stran Humble Bundle in se registrirajte (brezplačno). Gre za preverjenega ponudnika paketov programske opreme po znižani ceni, praviloma iger. K sreči vam ne bo treba nič kupiti.
 3. Ko boste registrirani, se naročite na njihov e-novičnik (newsletter). 
 4. Obiščite to stran: prikazati bi se vam moralo vabilo za pridobitev igre Dirt Rally brezplačno. Kliknite na ustrezno povezavo. Obkljukajte, da se strinjate z naročilom na newsletter, sicer povezava ne bo delovala.
 5. Če je bilo vse v redu, ste na svoj e-poštni naslov (tisti, ki ste ga uporabili za naročilo na newsletter) dobili obvestilo: Your Humble Store order is ready. (Vaše naročilo je pripravljeno). Kliknite na povezavo. V članek povezave ne moremo prilepiti, ker je ta unikatna za vsakega uporabnika.
 6. Odprla se vam bo stran, polna ponudb za različne igre. Naj vas to ne preslepi. Premaknite se na dno te strani, kjer boste našli okvirček za vaše brezplačno "naročilo" in povezavo za razkritje kode za igro na platformi Steam. Kliknite na zeleni gumb in nato izberite Redeem (unovči). 
 7. V novem oknu se vam bo odprla spletna stran igračarske platforme Steam. Če radi igrate igrice, jo že dobro poznate: gre za platformo za shrambo in nakup licenc za različne igre ter njihovo namestitev na računalnik. Novi uporabniki pa lahko izvedejo hitro in brezplačno registracijo.
 8. Preverite, da je na Steamovi strani Activate a product on Steam (aktivirajte izdelek na Steamu) v polju za aktivacijo vpisana koda oziroma ključ za igro. Obkljukajte še, da se strinjate z njihovimi pogoji uporabe in pritisnite na gumb Continue (nadaljuj). Akctivacija se bo zapisala v vaš uporabniški račun. 
 9. Zdaj samo še prenesite namestitveni program za Steam, prek katerega boste zagnali igro – in uživajte!
Nekaj napotkov
 • Zaslonske posnetke in video opis igre si lahko ogledate v galeriji oziroma niže na tej strani.
 • Postopek nakupa po opisanem načinu lahko opravite tudi prek mobilnega telefona, saj so vse strani prilagojene za majhne zaslone. Igre pa prek telefona ne boste mogli igrati.
 • Če se vam zdi nasvet za pridobitev igre uporaben, nanj opozorite prijatelje.
 • Čas za prenos je do nedelje popoldne.
 • Igra je na voljo za platforme Windows, Mac in SteamOS+Linux.
 • Igro lahko igrate, če ima vaš računalnik vsaj AMD FX ali Intel Core i3 procesor, 4 GB pomnilnika, 50 GB prostora na disku in grafično kartico, ki je enaka ali boljša kot AMD HD5450 / Nvidia GT430 ali Intel HD4000 z najmanj 1GB VRAM pomnilnika ter podporo DirectX 11. 
 • Če nočete Humblovega newslettra, ga po prejetju kode za igro lahko mirno odjavite. Povezavo boste našli na dnu newslettra.
 • Slovenske novice nimamo prav nič od tega, ali si igro brezplačno prenesete ali ne. Članek objavljamo zgolj zato, ker skrbimo za naše bralce in ker menimo, da vas utegne tak nasvet zanimati. 
Deli s prijatelji