BRALCI POROČEVALCI

Po krivem oglobljen, policist naj bi vpil in segal po pištoli

Naknadno so mu znižali kazen, očitkov o neprimernem obnašanju pri policiji do zdaj niso potrdili.
Fotografija: Vozilo bralca, ki so ga policisti umaknili iz prometa. FOTO: bralec Edin
Odpri galerijo
Vozilo bralca, ki so ga policisti umaknili iz prometa. FOTO: bralec Edin

TRBOVLJE – Bralca Edina (29) so med vožnjo pred približno enim tednom v Trbovljah ustavili policisti. Trdi, da je svojega vozilo porsche cayenne vozil »normalno, privezan, s prižganimi lučmi«. Policisti so se peljali mimo njega, čez nekaj metrov pa obrnili vozilo, zapeljali za njim in ga ustavili, pravi.

Eden od njih mu je rekel, naj izroči vozniško, prometno ter homologacijski kartonček ter da naj stopi iz vozila, da pokaže dodatno opremo. Bralec pravi, da je stopil iz vozila, pokazal vse zahtevano, nato pa naj bi mu policist rekel, da vlečna kljuka ni homologirana, in odvzel tablice ter odstranil vozilo iz prometa. Napisal mu je kazen v višini 900 evrov, ker je bralec izstopil iz vozila in zaradi vlečne kljuke. Bralec trdi, da se je policist ves čas vpil nanj in z roko segal po pištoli, zaradi česar se je počutil ogroženega.

Kaznovali so ga z 900 evri, nato so kazen znižali. FOTO: Bralec Edin
Kaznovali so ga z 900 evri, nato so kazen znižali. FOTO: Bralec Edin

Po približno eni uri se je bralec z drugim vozilom odpeljal na PP Trbovlje in pokazal homologacijski kartonček, kjer piše, da je vlečna kljuka homologirana. Pravi, da je tablice dobil nazaj brez opravičila in brez besed, napisano kazen pa so znižali na 500 evrov.

Potrdilo o skladnosti, ki ga je imel bralec. FOTO: bralec Edin
Potrdilo o skladnosti, ki ga je imel bralec. FOTO: bralec Edin

Pri PU Ljubljana so pojasnili, da so policisti 8. julija na območju Trbovelj res obravnavali osebo zaradi omenjenih kršitev in izdali globo ter vozilo izločili iz prometa. »Pri nadaljnjem preverjanju tehnične brezhibnosti in pogojev za vožnjo pa so policisti ugotovili, da vozilo izpolnjuje vse pogoje za vožnjo. V tem času se je na policijski postaji zglasil tudi voznik vozila z ustrezno dokumentacijo, zato so mu bile registrske tablice vrnjene in globa zmanjšana za predpisan znesek,« je potrdila predstavnica za stike z javnostjo pri PU Ljubljana Aleksandra Golec. »Prekrškovni postopek, ki se nanaša na kršitev izstopa voznika iz vozila, preden mu policist to dovoli, pa še ni zaključen, saj je voznik podal zahtevo za sodno varstvo. Glede navedb o neprimernem obnašanju policistov vam sporočamo, da teh očitkov do zdaj nismo potrdili,« je še dodala.


 

Ste tudi vi opazili kaj zanimivega? Pošljite nam fotografijo ali video.



Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije