PEKO

Oglasil se je nekdanji poslanec SDS

»Smrtni udarec je to za nas,« piše nekdanji župan občine Tržič.
Fotografija: Pavel Rupar. FOTO: Špela Ankele
Odpri galerijo
Pavel Rupar. FOTO: Špela Ankele

TRŽIČ – Peko je bil nekoč ponos ne le Tržiča, temveč vse Slovenije. Legendarni izdelovalec je v stečaju, nepremičnine pa prodajajo. Nazadnje je mariborska družba Reliant na dražbi ponudila največ, 1,37 milijona evrov, za poslovni in proizvodni kompleks Peka v Tržiču.

Dogajanje s Pekom pa je močno zgrozilo Pavla Ruparja, nekdanjega župana občine Tržič in tudi nekdanjega poslanca SDS, ki je iz stranke izstopil pred petimi leti.

Pismo oziroma njegovo izjavo objavljamo v celoti in v izvirniku.

Izjava za javnost!
Z grozo berem današnje medije in članke o prodaji prostorov PEKO Tržič! To je hkrati dokončnI smrtni udarec Tržiču in tržiškemu gospodarstvu s strani dvanajstletne vladavine mag. Boruta Sajovica in Občine Tržič! Prodaja Peka podjetjem s povezavo preko Kajmanskih otokov in davčnih oaz je ubila še zadnje upanje majhnim podjetjem iz Tržiča, ki so se združili v upanju, da jim uspe postati lastnik prostorov, v katerih so najemniki in ki so zanje življenskega pomena! To je pika na i tržiškega župana in Občine k poplnemu uničenju Tržiča!! V treh mandatih mu je to edino popolnoma in dosledno uspelo! Kjer ima osebni interes in koristi razprodaja, uničuje, podarja premoženje občanov Tržiča in zapravlja naš denar davkoplačevalcev! Ne vem, kako da Občinski svet ne ukrepa, da je opozicija z Belharjem povsem tiho in nemočna!!
Kako lahko na predlog Sajovica Občina iz našega denarja kupi nekaj prostorov v BPT, ki so bili edini uporabni za 360 000 eur in jih potem gladko da porušiti za parkirišča, namesto da bi v njih gradil stanovanja za mlade družine, kako lahko podari slamnati firmi zemljišče pod Policijo vredno 380 000 eur za lesene šotore in jih z našim denarjem tudi komunalno opremi, tržiškim podjetnikom pa Občina kot morebitni partner, ne pristopi k dražbi!! Kako lahko kupi zemljiše za nogomet za 610 000 eur, podjetjem pa noče pomagati? Pa jim ni veliko zmanjkalo! Tega preprosto ne bom razumel NIKOLI!! », zdaj lahko pričakujejo drastično zvišanje najemnin uporabnikom Pakovih prostorov, kar pomeni konec podjetjem, ki so se borili !! Zdaj je res vse na podnu! Pričakujem, da se bo župan zopet hvalil, kako je to dobro, v resnici je nategnil še tiste redke, ki so mu zaradi koristi bili zvesti! Mnogi iz občine in Komunale so mu že zdavnaj ušli! SKRAJNI ČAS JE , DA NAREDIMO KONEC TEMU, ker sam nikoli ne bo dostopil !! Kdorkoli bi ga nadomestil, bo naredil manj škode, kot jo je naredil magister!! Tržič je dokončno propadel! Ostane nam torej njegov nefunkcionalen bazen Gorenjska plaža, kot edina investicija iz preteklih mandatov (letos ni bilo ene omembe vredne!!), da se dokončno utopimo v njem zaradi projektov ,ki so požrli milijone denarja zavoljo ene same osebe in njenih osebnih korsti!!!
In ne trdite, da so predvolilne fore, ker s tem izničite povzročeno škodo ljudem, ki se tu borimo, upamo in na obroke zavoljo nespametne politike umiramo..

Pavel Rupar, Tržič, 9.8.2018

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije