ZAOSTRITEV POGOJEV

Novoletni šok za uporabnike aplikacije Drajv

Po novem boste za dosego najvišjega možnega popusta pri zavarovanju morali prevoziti še enkrat več kilometrov, nas je opozoril bralec. Zavarovalnica pojasnjuje.
Fotografija: FOTO: Zavarovalnica Triglav
Odpri galerijo
FOTO: Zavarovalnica Triglav

Včasih smo rekli, da novo leto prinaša zgolj podražitve v trgovinah in glavobol zaradi izpraznjenih denarnic. V času pametnih napravic se bomo očitno morali navaditi tudi novoletnih sprememb, naj si bo na boljše ali na slabše, ki jih prinašajo naši vsakodnevni virtualni spremljevalci. 

Eden takih je aplikacija Zavarovalnice Triglav Drajv, ki več kot 42.000 Slovenk in Slovencev uči voziti strpneje in varneje. S spremljanjem načina vožnje, od pospeškov in zaviranj, in hitrosti vožnje po cestah uporabniki pridno nabirajo točke, ki jih ob sklenitvi avtomobilskega zavarovanja lahko zamenjajo za izdaten, kar 25-odstotni dodatni popust. Ta je kakopak rezerviran le za tiste, ki nimajo pretežke noge in so med letom z zgledno vožnjo dokazali, da so varni vozniki.

Bralec: Po novem dvojna kilometrina?

Kot nas je opozoril bralec, je z novim letom način, kako priti do popusta, postal korenito zahtevnejši. V Zavarovalnici Triglav so nam spremembo potrdili. Medtem ko je prej za najvišji dosegljivi popust zadostovalo po 200 vzorno prevoženih kilometrov na mesec, je zavarovalnica zdaj kilometrino podvojila: nič manj kot 400 kilometrov mesečno oziroma 4800 letno boste morali vzorno prevoziti, da si boste lahko nabrali točke. Kdor prevozi manj, bo lahko še vedno računal na popust, vendar bo ta prepolovljen.

Poleg tega Drajv popusta ne bo več možno uveljavljati kar po dolgem in počez, ampak le še za AO, kasko in zavarovanje voznika. »Ostale zavarovalne vrste niso tako tesno povezane z načinom vožnje, zato zanje popust DRAJV ni več predviden,« pojasnjujejo pri Triglavu.

Triglav: Telemetrične rešitve pripomorejo k večji varnosti

»V Zavarovalnici Triglav smo se za spremembe pogojev odločili na podlagi analize voznih navad uporabnikov aplikacije Drajv in analiz uporabe telemetričnih rešitev v tujini. Pridobljeni podatki namreč kažejo, da pozitivni vpliv na večjo varnost v prometu in škodno dogajanje še bolj korelirata, ko je uporaba telemetričnih naprav vezana na večje število prevoženih kilometrov oz. v nekaterih primerih celo na vse prevožene kilometre,« nam je pojasnila Manja Praznikar iz omenjene zavarovalnice. »Z omenjenimi spremembami si prizadevamo za višjo pozornost voznikov in s tem večjo prometno varnost. Pri analizi podatkov, s katerimi razpolagamo, smo pri določanju novih razdalj ugotovili, da bodo za povprečnega slovenskega voznika ob upoštevanju dosedanje uporabe aplikacije ugodnosti tudi v prihodnje zanimive in predvsem dosegljive.«

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije