BRALEC POROČEVALEC

Neresnost na igrišču v Savskem naselju

Žoga ni ovira, nasveti, priporočila stroke in vlade tudi ne.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images/Istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images/Istockphoto

Z informacijami o nevarnosti novega koronavirusu nas bombardirajo z vseh strani, a za nekatere to očitno ni dovolj. Mnogi priporočil sploh ne upoštevajo in očitno verjamejo, da se jih ne more prijeti nič, kaj šele virus. Bralec Fonzl V., ki prihaja iz Ljubljane, je ogorčen nad obnašanjem mnogih in je v sredo napisal tole (nelektorirano):
 
»Sončni dnevi ob zaprtju vrtcev in šol kličejo po preživljanju časa na igriščih, a kot opozarjajo strokovnjaki, so plezala, tobogani in druga igrala površina za prenos novega koronavirusa. Njihovo uporabo zato odsvetujejo, zaradi občanov, ki priporočil ne upoštevajo, pa občine igrala in druge javne površine zapirajo. Ponekod bodo kršitelje oglobili.

Na športnem igrišču v ljubljanskem Savskem naselju, ob Mislejevi ulici, pa je vsak dan še kar polno mularije, ki nabija košarko in brca nogomet. Pripeljejo se z avti tudi od drugod. Na igrišču se znajdejo tudi starši z malimi otroci, ki se s skiroji in kolesi preganjajo gor in dol. Žoga ni ovira, nasveti, priporočila …še manj.

Starši jim tega zagotovo ne bodo odsvetovali, saj, če bi jim hoteli, bi jim že, mora za to poskrbeti kdo drug? Tretji?  Ma prav zanima! In krivi za nezajezitev širjenja koronavirusa bodo spet krivi drugi …

Bralec Fonzl V.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije